Revisiebedrijf Tilburg

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Om onderhoud en werkzaamheden aan de locomotieven uit te kunnen voeren, opent de SS een Centrale Werkplaats in Tilburg.

Geschiedenis

In 1863 neemt spoorwegmaatschappij SS de eerste spoorlijnen in gebruik. Deze spoorlijnen zijn echter niet met elkaar verbonden, omdat er geen bruggen liggen over de grote rivieren. Er wordt besloten tot de bouw van twee Centrale Werkplaatsen, omdat de Tweede Kamer geen gelden vrij wil maken voor een Centrale Werkplaats in Utrecht. De twee Centrale Werkplaatsen worden gevestigd in Tilburg en in Zwolle. In 1870 wordt de werkplaats geopend, waarmee een eind komt aan het uitvoeren van grote herstellingen in depots in België.

In 1870 wordt de eerste stoomlocomotief in Grote Herstelling genomen.


Uitbreiding

Werkzaamheden

Op 8 juni 1955 wordt de 4310 als laatste stoomlocomotief afgeleverd na een Grote Herstelling. Vanaf die tijd worden alleen nog kleine herstellingen en drijfaswisselingen uitgevoerd. Stoomlocomotieven die door het eigen depot worden aangemeld voor een bezoek aan de werkplaats, zullen hoofdzakelijk afgevoerd worden voor sloop.


Materieel in onderhoud

Tussen 1914 en 1918 worden enkele stoomlocomotieven van de État Belge in grote herstelling genomen.


In 1934 wordt het onderhoud aan stoomlocomotieven verplaatst van de Centrale Werkplaats Haarlem naar Tilburg en Centrale Werkplaats Zwolle. De verplaatsing is noodzakelijk als gevolg van de instroom van zowel de diesel treinstellen DE3 en als de elektrische treinstellen El(D)2. In 19 wordt ook het dieselmaterieel vanuit Haarlem naar de werkplaatsen in Tilburg en Zwolle overgeplaatst.

Tussen 194 en 1945 worden ook stoomlocomotieven de DRB (Deutsche Reichsbahn) in grote herstelling genomen op bevel van de Duitse bezettingsmacht.


Mutaties

Sluiting

In 2011 wordt de werkplaats gesloten. Een deel van de werkzaamheden verhuist naar de locatie aan de Blindeweg in de Waalhaven.


Na de sluiting

Sloop

Resterende gebouwen

Bronnen, Referenties en/of Voetnoten

  • De laatste 1A1-stoomlocomotieven SS 1-4 en 79-84 - P. Henken - Maandblad: Op de Rails, 90e Jaargang - mei 2022 Blz: 235-240 Uitgave: NVBS ISSN: 0030-3321