Oisterwijk

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Oisterwijk is het station van de gelijknamige plaats in Noord Brabant. De verkorting van het station is Ot.

Geschiedenis

In 1863 wordt met de bouw van het station begonnen. Het station is van het type vierde klas van de Staatsspoorwegen, ontworpen door architect K. H. van Brederode. Het station bestaat uit een hoog en rechthoekig gebouw. Het middendeel heeft een puntgevel en op de eerste verdieping zijn er drie gekoppelde rondboogvensters aan de straatzijde. Aan de perronzijde zijn de drie vensters niet gekoppeld, maar verdeeld over de verdieping. De gootlijsten en windveren zijn voorzien van een geschulpte rand. Aan de perronzijde is een luifel aangebracht als overkapping. Het gebouw is opgetrokken uit bakstenen. Op de begane grond is een wachtkamer en het plaatskaartenkantoor. Het station is geopend op 1 mei 1865. Op dezelfde dag is het traject tussen Tilburg en Boxtel officieel in gebruik genomen door de HSM. In 1908 wordt het station verbouwd. Vanaf de straatzijde gezien komt er een uitbouw met plat dak. In deze uitbouw komt een wachtruimte. In 19 worden de bakstenen wit gepleisterd. In 1950 wordt in de straatgevel een klok aangebracht.

In 1974 wordt het station op de voorlopige monumentenlijst geplaatst door de Rijksdienst voor Monumentenzorg na overleg met de NS.

In 1998 neemt een makelaarskantoor, Lelieveld makelaardij, het voormalige in gebruik als kantoor. De ontvangsthal wordt regelmatig gebruikt voor exposities en presentaties. In april 2001 wordt de uitbouw verbouwd tot eetgelegenheid 't Stationneke. In de tweede helft van de zomer van 2002 wordt de oude fietsenstalling verbouwd. Het loket van de NS sluit op 17 februari 2003. In het najaar van 2005 wordt de voormalige loketruimte verbouwd en toegevoegd aan het kantoor van de makelaar.

Het station heeft sinds 3 sporen. Langs het stationsgebouw is een langsperron voor spoor 1. Door middel van een overpad is het eilandperron met de sporen 2 en 3 te bereiken. De beide perrons zijn gelegen in bajonetligging.


Op 24 april 2017 beginnen de werkzaamheden voor het vernieuwen van het station. Er komt aan de noordzijde een tunnel naar het eilandperron. Voor de nieuwe fietsenstalling zal spoor 3 worden opgebroken. Tussen 14 en 23 oktober 2017 zal de nieuwe tunnel worden ingeschoven. Wanneer de tunnel in dienst komt, zal het overpad verdwijnen.


Laad- en losplaats

Spooraansluitingen


Spoorlijnen

Het station ligt aan Staatslijn E (Breda - Maastricht) ter hoogte van kilometerpunt 30,2.


Dienstregeling

Stoppende treinen

In de huidige dienstregeling (2024) stoppen de volgende treinseries te Oisterwijk:

Treinserienummer Beginpunt Eindpunt Materieel
6400 Tilburg Universiteit Weert FLIRT

Passerende treinen

In de huidige dienstregeling (2024) passeren de volgende treinseries te Oisterwijk:

Treinserienummer Beginpunt Eindpunt Materieel
1100 Den Haag Centraal Eindhoven BR 186 + ICRmh rijtuigen/ICNG
21400 Eindhoven Utrecht Centraal/Rotterdam Centraal ICMm/VIRM