Doetinchem Stadion

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Doetinchem Stadion is de naam van de facultatieve halte dat ligt nabij het voetbalstadion De Vijverberg van de Doetinchemse voetbalclub De Graafschap. De verkorting was Dtcs.

Geschiedenis

Om voetbalsupporters van bezoekende clubs te scheiden van de supporters van De Graafschap wordt in 19 besloten tot de aanleg van een halte nabij het voetbalstadion De Vijverberg. De halte wordt aangelegd nabij de overweg met de Lijsterbeslaan. Aan de zijde van het stadion wordt een perron van meter aangelegd. Het perron bestaat uit keerwanden met daarboven op stoeptegels. Het station is voorzien van de bakborden 2, 4 en 6. Het perron is afgesloten met een hek. In het midden van het perron is een draaihek, dat de in- en uitgang vormt. Op 16 februari 1992 wordt de halte voor het eerst gebruikt, wanneer supporters van Ajax per trein arriveren in Doetinchem. In 2005 wordt de halte gesloten. In oktober 2021 wordt de halte opgebroken tijdens spoorvernieuwing.


Spoorlijnen

Het station was gelegen aan de Spoorlijn Winterswijk - Zevenaar ter hoogte van kilometerpunt 32,7.


Dienstregeling

Tijdens risico wedstrijden van De Graafschap stoppen sinds februari 1992 enkele treinen met voetbalsupporters. Tussen en 2005 stopt Syntus geregeld op wedstrijddagen met normale treinen van de serie 30900 (Arnhem - Winterswijk) langs het perron. De laatste trein stopt in 2005.