Voorburg 't Loo

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Voorburg 't Loo was een van de stations in Voorburg. De verkorting van het station was Vbl.

Geschiedenis

De zijperrons hebben een lengte van meter. Ieder perron heeft een perronoverkapping en een verwarmde wachtkamer. Naast een kaartautomaat van de NS is er ook 1 van de HTM geplaatst.

Op 27 september 1974 feestelijk geopend. Hiervoor wordt een treinstel Materieel'46 gebruikt.


Spoorlijnen

Het station was gelegen aan de Hofpleinlijn.


Dienstregeling

Op 25 mei 2006 worden er afscheidsritten verreden op de Hofpleinlijn en Zoetermeerlijn. Hiermee neemt de NS afscheid van de exploitatie van beide spoorlijnen voor hun verbouwing tot tramlijn voor RandstadRail. Bij deze ritten rijden de DE3 113, ElD4 766 en de Blokkendoosstam, aangevuld met de mC 9002, over de Hofplein. Hierbij wordt een sneldienst uigevoerd Den Haag – Pijnacker – Berkel en Rodenrijs – Rotterdam Hofplein. De treinen waren hierbij vrij toegankelijk. De andere drie composities op de spoorlijn bestonden uit de EL4 514, El 2965 en een compositie van twee treinstellen SGM-II, welke ook op de Zoetermeerlijn rijden. Als gevolg van een defect wordt de DE3 113 weggesleept door de ElD4 766 en vervangen door de oranje El4 4240. Op spoor 9 te Den Haag Centraal was de ElD2 252 te bezichtigen.

In 2006 wordt de spoorlijn losgekoppeld van het NS-net en opgenomen in het netwerk van RandstadRail. De beveiliging en ligging van een aantal stations werden gewijzigd.