Oosterhout Weststad

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Het emplacement van Oosterhout Weststad ligt in het industriegebied van Oosterhout. Het emplacement is te bereiken via een deel van de voormalige Langstraatspoorlijn.

Geschiedenis

Aan het eind van de jaren '60 vestigen enkele bedrijven zich ten noorden van Oosterhout, op het industrieterrein Weststad. Om deze bedrijven de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van het spoorvervoer, wil de gemeente graag een spoorlijn laten aanleggen naar dit industriegebied. De spoorlijn moet aansluiten op het alleen nog voor goederenvervoer beschikbare traject van de spoorlijn tussen Lage Zwaluwe en Geertruidenberg. In de zomer van 1972 zijn de voorbereidingen gereed, zodat met de aanleg kan worden begonnen.


Bediening

Vanaf juni 2016 wordt Oosterhout nog maar drie keer per week bediend door DB Cargo. Oorzaak is het aanvoeren van auto's van Peugeots en Citroën in bloktreinen, waardoor er te weinig overblijft om elke dag een trein te laten rijden. De bediening met trein 62014 vindt vroeg in de ochtend plaats, rond 7 uur, op maandag, woensdag en donderdag. Captrain komt op maandag en donderdag met een beladen autotrein. In december 2017 wordt de frequentie van de bediening verlaagd tot twee keer in de week op maandag en woensdag. Als gevolg van een gewijzigde opzet van de bediening van Moerdijk per 2 september 2019, wijzigt ook de bediening van Oosterhout. Trein 62014 vertrekt vanaf dat moment om 17.05 uit Lage Zwaluwe in plaats van in de ochtend. Na het uitwisselen van de wagons is het vertrek uit Oosterhout van trein 62015 om 19.08 naar Lage Zwaluwe. De dagen blijven onveranderd op maandag en woensdag.


Losweg

Op 12 maart 2018 worden een aantal wagens geplaatst, welke met staalplaten zijn beladen. Dit vervoer lag ongeveer een jaar stil.

  • Martens

Staalproducten

  • Teuben

Staalproducten, wordt gelost bij de losweg.

  • Unilin

Spaanplaten uit het Oostenrijkse Worgl.


Spooraansluitingen

  • De Graaf Logistics

Schuifwandwagens uit het Italiaanse Lucca en schuifwandwagens met levensmiddelen uit het Zwitserse Suhr.

  • Gefco

Sinds 2001 ontvangt importeur Gefco wagons met auto's van Citroën en Peugeot. Deze zijn afkomstig van de Franse fabrieken van deze autofabrikanten in Rennes, Montbéliard en Sochaux. De aanvoer geschiedt via Unit Cargo treinen. Vanaf 20 worden de auto's per bloktrein aangevoerd. De wagons komen vanaf 2011 via Duitsland, omdat DB Schenker een betrouwbaardere dienstuitvoering kan leveren dan SNCF Fret. Daarnaast komt DB Schenker er een keer per week (maandag) met een bloktrein uit het Tsjechische Kolin waar de Peugeot 107 en Citroën C1 worden gemaakt. Sinds februari 2015 brengt Locon op vrijdag een bloktrein met de Peugeot 208 en Citroën C3 naar Oosterhout, welke afkomstig zijn uit het Slowaakse Trnava. Vanaf september 2015 brengt Locon ook auto's uit het Franse Sochaux naar Oosterhout. Deze worden door B Logistics aangevoerd. Met deze trein worden de Peugeot 308, Peugeot 3008 en Peugeot 5008 aangevoerd. Deze rijdt in de nacht van dinsdag op woensdag. De lege wagens keren op woensdagavond terug naar Antwerpen. Op 1 januari 2016 is het vervoer al weer ten einde gekomen. Door DB Schenker wordt regelmatig met het Unit Cargo verkeer ook auto's aangevoerd. In december 2015 neemt Captrain de treinen over uit Kolin en Trnava van DB Cargo en Locon. Hiermee komen deze vervoerders niet meer met auto's in Oosterhout. De treinen blijven op maandag rijden en soms op vrijdag.