Wognum-Nibbixwoud

Uit Somda RailWiki
Versie door Taigagaai (overleg | bijdragen) op 6 mei 2023 om 21:12 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Wognum-Nibbixwoud was een van de haltes in Noord Holland. De verkorting van het station was Wn. = '''Geschiedenis''' = Met de aanleg van de spoorlijn vanuit Hoo...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Wognum-Nibbixwoud was een van de haltes in Noord Holland. De verkorting van het station was Wn.

Geschiedenis

Met de aanleg van de spoorlijn vanuit Hoorn naar Medemblik wordt door de HN (Lokaalspoorwegmaatschappij Hollands Noorderkwartier) opdracht gegeven voor de bouw van een station ten van Wognum. De opdracht voor de bouw van het station wordt gegund aan . Zij beginnen in 188 met de bouw van het stationsgebouw. Het gebouw is van het type HN standaard, ontworpen door . Het is een langwerpig gebouw met twee bouwlagen met een zolder. Aan de straatzijde is de ingang in het midden van het gebouw. Na binnenkomst in de hal, is tegenover de deur het loket. Aan de rechterzijde is de woning van de stationschef en aan de linkerzijde de wachtruimte. Achter het loket is het kantoor van de stationschef. Vanuit de wachtkamer is het perron te bereiken. Op de bovenverdieping zijn de slaapkamers en badkamer. Het station wordt op 3 november 1887 geopend. Sinds 30 oktober 1898 is het station het eindpunt van de tramlijn uit Schagen van de SMWF (Stoomtramweg Maatschappij West Friesland). In 1924 wordt het gebouw vergroot met een goederenloods en een aanbouw voor de keuken. De stoomtram wordt in 1930 opgeheven. Op 1 mei 1936 wordt het station gesloten. Tussen 29 mei 1940 en 5 januari 1941 is het station tijdelijk weer in gebruik geweest. Tot 1972 wordt het station bediend voor het vervoer van goederen.

Sinds mei 1968 rijdt de SHM (Museumstoomtram Hoorn - Medemblik) over de spoorlijn tussen Hoorn en Medemblik. Het is sinds 1969 opgenomen in de dienstregeling van de SHM. In de jaren '90 van de twintigste eeuw is het gebouw gerestaureerd in oude staat. In 2001 is het gebouw opgeleverd.


Laad- en losplaats

Het station is in 1924 voorzien van een kleine goederenloods.


Spoorlijnen

Het station is gelegen aan de Spoorlijn Hoorn - Medemblik, ter hoogte van kilometerpunt 6,0.


Dienstregeling

Bronnen, Referenties en/of Voetnoten