Spoorlijn Apeldoorn - Hattem NCS

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Door KNLS (Koninklijke Nederlandsche Locaalspoorweg-Maatschappij) worden diverse spoorlijnen in Gelderland en Overijssel aangelegd. Een van deze spoorlijnen is de spoorlijn naar Apeldoorn - Hattem NCS - (Zwolle voorplein).

Geschiedenis

In 1878 werd de Locaalspoor- en Tramwegen vastgesteld. Met deze wet was het mogelijk om spoorwegen aan te leggen waar minder hoge eisen worden gesteld op het gebied van beveiliging en maximale aslast. Door deze lagere eisen lag de maximumsnelheid ook lager dan bij hoofdspoorwegen. De maximumsnelheid bedroeg in de begintijd dan ook slechts 30 kilometer per uur. In werd de snelheid verhoogt naar 40 kilometer per uur. Ook was de aanleg van de spoorlijn goedkoper met deze lagere eisen. Na 1880 kwamen overal lokaalspoorwegmaatschappijen in opkomst om dunner bevolkte gebieden te ontsluiten. De exploitatie werd echter overgedragen aan de HSM of de SS. De meeste lokaalspoorwegen sluiten echter al in de jaren '30 van de twintigste eeuw.


Aanleg

Opening & ingebruikname

Medegebruik

Wijzigingen

Beveiliging

Stations

De spoorlijn kende in totaal 10 stations waarvan alleen het station van Apeldoorn nog in dienst is.

Apeldoorn

Het station ligt op kilometer punt 0,0

Wenum

Het station lag op kilometer punt 7,2.

Vaassen

Het station lag op kilometer punt 11,0.

Emst

Het station lag op kilometer punt 14,0.

Epe

Het station lag op kilometer punt 17,9.

Heerde

Het station lag op kilometer punt 24,0.

Wapenveld

Het station lag op kilometer punt 29,1.

Berghuizen

Het station lag op kilometer punt 31,0.

Hattem Stad

Het station lag op kilometer punt 33,5.

Hattem NCS

Het station lag op kilometer punt 36,6.


Aansluitingen

Dienstregeling

De treinen bestaan uit een stoomlocomotief uit de serie HSM 136 - 143, 160 - 183, 194 - 203 en een aantal twee-assige lokaalspoorrijtuigen. Na de eeuwwisseling worden de stoomlocomotieven vervangen door sterkere locomotieven als gevolg van het langer en zwaarder worden van de treinen. Het zijn locomotieven uit de serie HSM 1005 - 1048. In 19 worden deze locomotief vervangen door locomotieven van de serie HSM 701 - 755. Rond 1912 worden nieuwe rijtuigen in dienst gesteld. Na 1918 doen er vier-assige coupé rijtuigen dienst op de spoorlijn achter locomotieven van de SS serie 801 - 935.


Ongevallen

Sluiting & opbraak

Op 8 oktober 1950 is de het personenvervoer op de spoorlijn gestaakt. Voor Heerde en Wapenveld beteken dit, uit gezonder zeer incidenteel vervoeren, dat dit baanvak eigenlijk gesloten is.

Het lijngedeelte Wapenveld - Hattem wordt op 31 augustus 1970 opgeheven. De lijngedeelten Apeldoorn - Heerde en Hattem - Hattemerbroek wordt op 28 mei 1972 opgeheven waarna de gehele lijn wordt opgebroken. In januari 1977 is de spoorlijn zo goed als opgebroken. In april 1977 is het aansluitwissel naar de spoorlijn ter hoogte van Hattemerbroek opgebroken en vervangen door een stuk recht spoor.