Spoorlijn 18 (Winterslag - Eindhoven)

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

De Belgische spoorlijn 18 liep van Winterslag en de grens bij Borkel naar Eindhoven, als onderdeel van de spoorlijn Hasselt - Eindhoven. De spoorlijn had een lengte van 60 kilometer. Hiervan lag 43 kilometer op Belgisch grondgebied en 17 kilometer op Nederlands grondgebied.

Geschiedenis

In de zomer van 1978 worden door de PvdA kamervragen gesteld aan minister Tuijnman om de spoorlijn tussen Eindhoven en Valkenswaard te heropenen voor het vervoer van reizigers. De minister antwoord hierop dat de heropening geen alternatief is voor het woon-werkverkeer in de regio. Hij is de mening toegedaan dat de spoorlijn in Valkenswaard te veel van de kern af ligt gezien de ligging aan zuidoostzijde van de plaats. Daarnaast is er te weinig capaciteit op het station van Eindhoven. In plaats van de heropening van de spoorlijn wordt er onderzoek gedaan om de busverbinding tussen Eindhoven en Valkenswaard verbeterd kan worden.


Aanleg

Beveiliging


Opening & ingebruikname

Op 20 juli 1866 geopend.


Wijzigingen

  • Op 14 februari 1958 vindt de aanbesteding plaats voor de omlegging van de spoorlijn tussen Geldrop en Valkenswaard. De omlegging van dit traject is nodig in verband met de bouw van het nieuwe station van Eindhoven. Dit nieuwe station is op een spoordijk gebouwd, zodat er een aantal drukke overwegen vervangen kunnen worden door viaducten. De NS en de gemeente Eindhoven hadden gerekend op het verdwijnen van de spoorlijn, maar de Belgen hadden ook nog inspraak op basis van een overeenkomst uit 1867. De Belgen gaan in 195 akkoord met het omleggen van de spoorlijn. Vanuit Valkenswaard wordt de spoorlijn richting Geldrop geleid. De spoorlijn komt ter hoogte van kilometerpunt 7.5 samen met de spoorlijn naar Weert. Voor de daadwerkelijke aanleg van het spoor zijn al een tweetal viaducten aangelegd. Het eerste viaduct is gelegen over de autoweg van Eindhoven naar Weert. Het tweede viaduct is gelegen over het riviertje de Tongelreep. Met het verleggen van de spoorlijn neemt de totale lengte met ongeveer 400 meter toe. Als het nieuwe traject op 1959 in gebruik wordt genomen, wordt het baanvak door Eindhoven opgebroken.


Stations

Hieronder staan alleen de stations vermeld die in Nederland zijn gelegen.

Borkel en Schaft

Het station lag op kilometer punt 43,8 in de spoorlijn.

Valkenswaard

Het station lag op kilometer punt 49,6 in de spoorlijn.

Aalst-Waalre

Het station lag op kilometer punt 54,1 in de spoorlijn.

Gestel

Het station lag op kilometer punt 57,0 in de spoorlijn.

Philipsdorp Zuid

Het station lag op kilometer punt 58,0 in de spoorlijn.

Eindhoven

Het station ligt op kilometer punt 60,0 in de spoorlijn.


Aansluitingen

Dienstregeling

In november 1945 rijdt de laatste reizigerstrein.


Internationaal

Op 1 oktober 1938 gaat er een directe sneltrein rijden tussen Eindhoven en Brussel. Deze trein rijdt via de grensovergang bij Borkel en Schaft. Onderweg wordt er gestopt in Valkenswaard en in België in Achel, Neerpelt, Mol, Herentals en Lier. De reistijd bedraagt via deze route ongeveer 3 uur, wat bijna een uur sneller is dan de gebruikelijke route via Roosendaal. De trein rijdt twee keer per dag in beide richtingen. Op 9 oktober 1938 vindt de officiële ingebruikname plaats. In augustus 1939 rijdt de trein tussen Eindhoven en Brussel voor het laatst vanwege gebrek aan reizigers.


Ongevallen

Sluiting & opbraak

Op 5 november 1945 wordt het treinverkeer voor reizigers gestaakt op de spoorlijn. Incidenteel rijden er nog extra treinen voor reizigers. In 1973 rijdt de laatste goederentrein. In juli 1973 wordt het traject tussen Geldrop en Valkenswaard gesloten, na slechts 14 jaar gebruikt te zijn geweest. In 1985 wordt als laatste het spoor opgebroken tussen Valkenswaard en Eindhoven.

Op 2 juni 1957 wordt het baanvak Neerpelt - Zolder gesloten voor reizigers. Het goederenvervoer wordt gestaakt in 1985. De opbraak volgde in 1988. Het baanvak Achel - Neerpelt verloor het treinverkeer in 1973 en werd opgebroken in 1985.


In april 1978 zijn de werkzaamheden voor het opbreken van de spoorlijn tussen het station van Eindhoven en het raccordement van Philips voltooid.