Oss: verschil tussen versies

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
(Vervoer bij OOC.)
Regel 36: Regel 36:
  
 
* '''Osse Overslag Centrale (OOC)'''
 
* '''Osse Overslag Centrale (OOC)'''
Vervoer van bietenpulp, stookolie, graan, biobrandstoffen, houtsnippers. In 2015 wordt een proef gehouden met het vervoer van containers naar het Poolse Rzepin. Dit is later verhuisd naar Tilburg vanwege overlast van geluid. Voor het rangeerwerk wordt de [[600 - Rangeerlocomotieven serie 600|691]] gebruikt door OOC Rail. Zij rijden op licentie van HSL Logistik.
+
Vervoer van bietenpulp, stookolie, graan, biobrandstoffen, houtsnippers. In mei 2015 wordt een proef gehouden met het vervoer van containers naar het Poolse Rzepin. Dit is in augustus 2015 verhuisd naar [[Tilburg Industrieterrein|Tilburg]] vanwege overlast van geluid. Voor het rangeerwerk wordt de [[600 - Rangeerlocomotieven serie 600|691]] gebruikt door OOC Rail. Zij rijden op licentie van HSL Logistik.
  
  

Versie van 25 nov 2017 22:34

Oss een de stations van de Brabantse gemeente Oss. De verkorting van het station is O.

Geschiedenis

Eerste station

Tweede station

Laad- en losplaats

Stamlijn Elzenburg

In de jaren '90 neemt het vervoer af en leidt de stamlijn een zieltogend bestaan. Met de komst van de OOC in Oss wordt de stamlijn verlengd en voorzien van twee kopsporen. In september 2009 zijn de werkzaamheden na het opknappen van de stamlijn gereed. In 2016 zijn maatregelen genomen tegen geluid en om er voor te zorgen dat er per dag 4 treinen kunnen rijden.

  • Cehave

Op 4 juni 2008 rijdt de RRF 17 een rit van naar Oss met vier rijtuigen van Herik Rail en vier graanwagons. Deze rit wordt gereden om te zien of het mogelijk is om graantreinen naar Cehave te laten rijden. In september en oktober 2008 worden enkele treinen met mais naar CHV gereden door RRF.


  • Osse Overslag Centrale (OOC)

Vervoer van bietenpulp, stookolie, graan, biobrandstoffen, houtsnippers. In mei 2015 wordt een proef gehouden met het vervoer van containers naar het Poolse Rzepin. Dit is in augustus 2015 verhuisd naar Tilburg vanwege overlast van geluid. Voor het rangeerwerk wordt de 691 gebruikt door OOC Rail. Zij rijden op licentie van HSL Logistik.


Spoorlijnen

Het station is gelegen aan de Brabantse lijn.


Dienstregeling

Stoppende treinen

In de huidige dienstregeling (2017) stoppen de volgende treinseries te Oss:

Treinserienummer Beginpunt Eindpunt Materieel
3600 Zwolle Roosendaal DDZ/VIRM
4400 's-Hertogenbosch Arnhem FLIRT
6700 's-Hertogenbosch Oss FLIRT

Passerende treinen

In de huidige dienstregeling (2017) stoppen alle treinseries te Oss.