ICK - Rijtuigen ICK (InterCity Kort)

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Ter leniging van het rijtuig tekort zijn in 2000 door de NS 150 rijtuigen van de DB type Bm235 overgenomen en verbouwd.

Geschiedenis

Vanaf 197 worden voor de DB in totaal 721 rijtuigen van het type Bm235 gebouwd door een aantal Duitse fabrieken, namelijk Linke-Hofmann-Busch, Orenstein & Koppel, Messerschmitt-Bölkow-Blohm en . De rijtuigen zijn gebouwd voor een maximumsnelheid van 200 kilometer per uur. De rijtuigen doen dienst in sneltreinen en intercity's door Duitsland.


Door de afvoer van oud materieel (Plan W) aan het eind van de jaren '90 en het laat bestellen van vervangend materieel, ontstond er in de jaren 1999 - 2002 een tekort aan materieel. Om dit te kort op te vangen zijn nieuwe treinstellen VIRM besteld. Ter overbrugging van het moment van levering van deze treinstellen, werd er aan het eind van 1997 gekeken naar het huren van rijtuigen bij buitenlandse spoorwegmaatschappijen. Deze rijtuigen moeten het gat opvullen dat ontstaat als de rijtuigen ICR in revisie gaan. In deze periode is er sprake van de huur van 20 tot 30 rijtuigen. In het najaar van 1998 wordt dit aantal echter verhoogd tot ongeveer 80 rijtuigen. De extra rijtuigen zijn nodig om de reizigersgroei op te vangen. De NMBS heeft op dat moment mogelijkheden rijtuigen van de types K4 en I10 te verhuren. Rijtuigen van het type K4 zijn op dat moment voor handen en rijtuigen I10 kunnen vrijgemaakt worden voor verhuur. Daarnaast heeft de DB rijtuigen van de types Am en Bm beschikbaar. Deze kunnen echter alleen gekocht worden. NS koopt van de DB 150 rijtuigen Bm235 in 2000. Op 28 november 2000 wordt de opdracht gegeven door de NS aan PFA Weiden om de 150 rijtuigen te reviseren. In totaal zullen er 36 A, 96 B en 18 BD rijtuigen geleverd gaan worden. Op 11 oktober 2001 vindt de presentatie van het eerste rijtuig plaats. Vanwege de korte periode dat de rijtuigen dienst zouden doen, werden zij aangeduid als ICK (InterCity Korte termijn)


Technische gegevens

De rijtuigen hebben een lengte van 26,40 meter en een gewicht van 39 ton.


De rijtuigen eerste klas hebben in de eerste klas 54 zitplaatsen en 3 klapzittingen. Het rijtuig is niet voorzien van een bakcodenummer, maar wel met de tekst NS Reizigers ICK A met een volgnummer van 001 tot en met 036. De tweede klas rijtuigen hebben 72 zitplaatsen en 3 klapzittingen. Ook dit type rijtuig is niet voorzien van een bakcodenummer, maar met de tekst NS Reizigers ICK B met een volgnummer van 001 tot en met 096. De rijtuigen tweede klas met bagage afdeling hebben 45 zitplaatsen en 15 klapzittingen. De rijtuigen zijn voorzien van de plaatjes NS Reizigers ICK BD 001 tot en met BD 018.


Uitvoering

De rijtuigen zijn opgebouwd uit een bodemplaat, welke bestaat uit profielen. Het bakgeraamte is opgetrokken uit


ICK A

Rijtuig eerste klas
foto: Martin Verwoert

Het eerste klas rijtuig is voorzien van zes coupés met negen zitplaatsen per coupé. Deze zijn via een zijgang te bereiken. In deze zijgang zijn in totaal drie klapdeuren geplaatst. De eerste twee klapdeuren zitten aan het uiteinde, bij het balkon. De derde zit na twee coupés, gezien vanaf het toiletloze balkon. In de zijgang is ook een bagagerek in de langs richting geplaatst aan de coupé zijde. Een balkon is voorzien van een standaard toilet. Het andere balkon heeft drie klapzittingen en het wiel voor de handrem. De stoelen zijn bekleed met rode stof en hebben een grijze hoofdsteun. Boven de stoelen is een rekje gehangen met een leeslampje en daarboven is het bagagerek geplaatst.

ICK B

Het tweede klas rijtuig is voorzien van twaalf coupés met zes zitplaatsen per coupé. Deze zijn via een zijgang te bereiken. In deze zijgang zijn in totaal drie klapdeuren geplaatst. De eerste twee klapdeuren zitten aan het uiteinde, bij het balkon. De derde zit na twee coupés, gezien vanaf het toiletloze balkon. In de zijgang is ook een bagagerek in de langs richting geplaatst aan de coupé zijde. Een balkon is voorzien van een standaard toilet. Het andere balkon heeft drie klapzittingen en het wiel voor de handrem. De stoelen zijn bekleed met blauwe stof en hebben een grijze hoofdsteun. Het type stoel is daarbij niet veranderd, zodat het oorspronkelijke Duitse model is gebleven. Boven de stoelen is een rekje gehangen met een leeslampje en daarboven is het bagagerek geplaatst.

ICK BD

Rijtuig tweede klas met bagage-afdeling
foto: Martin Verwoert

Het tweede klas rijtuig met bagage afdeling is voorzien van zeven coupés met zes zitplaatsen per coupé. Deze zijn via een zijgang te bereiken. In deze zijgang zijn in totaal drie klapdeuren geplaatst. De eerste twee klapdeuren zitten aan het uiteinde, bij het balkon. De derde zit in het midden van het rijtuig, vlak voor de rolstoel afdeling. In de zijgang is ook een bagagerek in de langs richting geplaatst aan de coupé zijde. De stoelen zijn bekleed met blauwe stof en hebben een grijze hoofdsteun. Het type stoel is daarbij niet veranderd, zodat het oorspronkelijke Duitse model is gebleven. Boven de stoelen is een rekje gehangen met een leeslampje en daarboven is het bagagerek geplaatst. Het balkon aan de andere zijde van het rijtuig geeft toegang tot de conducteursruimte, de bagage afdeling met ruimte voor fietsen en grote bagage stukken. De bagage afdeling is van buiten te bereiken door dubbele deuren in de zijwand. De bagage afdeling wordt afgesloten met een schuifdeur. Deze schuifdeur geeft toegang tot een groot toilet, welke ook geschikt is voor rolstoelers. Tegenover het toilet is een halve coupé met drie zitplaatsen en ruimte voor een rolstoel.


Inzet

De eerste rijtuigen komen in 2001 in dienst. Zij worden hierbij in stammen met rijtuigen ICR en Plan W gerangeerd. Op deze manier kunnen de ICR rijtuigen in revisie worden genomen. Zij zijn hierbij in alle binnenlandse getrokken treinen te zien. Nadat de BD rijtuigen zijn ingestroomd medio 2002, worden de ICK rijtuigen in eigen stammen gerangeerd en ingezet in de series 1900 (Den Haag - Venlo) en 2500 (Den Haag - Eindhoven/Heerlen).

In de dienstregeling 2001/2002


In de dienstregeling 2003, die begint op 15 december 2002, wordt de inzet uitgebreid. Zij worden ter vervanging van ICR rijtuigen in de series 3500 ((Amsterdam) - Utrecht - Eindhoven (Maastricht)) en 3600 (Zwolle - Roosendaal). Vanwege de revisie van het ICR, het tekort aan rijvaardig materieel en de afvoer van Plan W raakt de NS de grip op de samenstelling van de getrokken treinen kwijt. De NS besluit dat het ICK alleen nog maar in de series 1900 en 2500 mag worden ingezet. De rijtuigen worden daarop uit hun stammen in de series 3500 en 3600 gehaald en opgezonden naar Maastricht. Hier worden stammen geformeerd die alleen uit ICK bestaan en een vaste volgorde kennen.

In de dienstregeling 2004, welke op 15 december 2003 begint, zorgt de. Vanaf september 2004 vindt er een verlaging plaats van de inzet. Dit wordt veroorzaakt door de instroom van de verlengde treinstammen DD-IRM en de nieuwe treinstammen VIRM 2 en VIRM 3. De rijtuigen worden gestald op het terrein van de Amsterdamse Dijksgracht. De rijtuigen worden terug getrokken uit de serie 3500 (Amsterdam Centraal/Utrecht Centraal - Eindhoven). Zij blijven echter tot en met 10 september 2004 in deze serie rijden, om op deze manier voldoende rijtuigen te hebben voor Veteranendag op 24 september 2004

In de dienstregeling 2005, welke op 12 december 2004 begint, worden rijtuigen ingezet in diensten.

Voor de dienstregeling 2006, beginnend op 11 december 2005, zijn er diensten voor de 150 rijtuigen. Vanaf komen de rijtuigen die aan de kant staan, weer in dienst. Dit als gevolg van een grote hoeveelheid defect materieel. Door de instroom van ICK kan materieel vrij gespeeld worden dat tekorten elders kan opvullen. Aan het begin van augustus 2006 zijn alle rijtuigen weer inzetbaar. In de serie 3500 (Schiphol - Eindhoven) komen twee composities te rijden van elk 11 rijtuigen. In de series 1900 en 2500 zullen 7 stammen een 12e rijtuig gaan krijgen. De resterende rijtuigen zullen tot twee stammen worden geformeerd met ieder 11 rijtuigen en aan weerszijden een locomotief van de serie 1800.

Met de ingang van de nieuwe dienstregeling 2007 op 10 december 2006 worden een aantal BD rijtuigen geplaatst in de ICL stammen. Deze rijtuigen zijn geleased van de Deutsche Bahn om een materieel tekort te kunnen opvangen. De BD rijtuigen zijn nodig om mindervaliden een zitplaats te kunnen bieden. De rijtuigen rijden in de serie 1500 (Amsterdam - Amersfoort (- Deventer). Als er voldoende ICL rijtuigen zijn die geschikt zijn voor het vervoer van mindervaliden, zullen de BD rijtuigen weer aan de kant worden gezet. Tevens zullen de laatste nog terzijde staande rijtuigen weer in dienst komen, omdat er meer rijtuigen nodig zijn. Het jaar 2007 zorgt er voor dat er meer treinen gaan rijden en meer materieel nodig is.

In de dienstregeling 2008 zijn er

Door het naderende einde van de revisietermijn, werd in september 2008 de omloop verminderd met 1 stam.

In de dienstregeling 2009 zijn er Met ingang van 20 april worden de laatste 55 rijtuigen terzijde gesteld.


Inzet in stammen

Vanaf maart 2005 worden de rijtuigen in vaste stammen ingezet:

  • 5000: B
  • 5300: B + BD
  • 5400: B + A + B

De volgnummering wordt bij de stammen 5300 bepaald door het rijtuignummer van het BD rijtuig. Bij de stammen 5400 wordt de nummering bepaald door het rijtuignummer van het A rijtuig. De eerste stammen worden in januari 2005 al samengesteld in het onderhoudsbedrijf Maastricht. De inzet van de rijtuigen in vaste stammen is ingegeven door het feit dat de samenstelling van de getrokken treinen vaak veranderde. Om een vaste samenstelling van de treinen te krijgen, zijn de stammen ingevoerd. Een stam gaat ook in de vaste combinatie in onderhoud. Op deze manier worden de rijtuigen minder vaak gekoppeld en ontkoppeld. Dit komt ook ten gunste van de stuurstroomkabels, die vaak defecten vertonen tijdens het veelvuldig (ont-)koppelen. Alleen bij bots- of brandschade zullen de stammen uit elkaar gehaald worden. Een trein in de serie 1900/2500 zal bestaan uit 4 stammen, zodat er in totaal 11 rijtuigen in een trein zijn opgenomen. De combinatie B + BD zal aan de Haagse zijde van de trein opgenomen worden. Een combinatie van B + A + B zal in de daluren worden afgerangeerd.


Onderhoud

Inzet per dienstregeling jaar

De inzet per dienstregeling jaar en eventuele bijzonderheden.


Revisie

Alvorens in dienst te komen bij de NS, werden de rijtuigen gereviseerd bij PFA in Weiden voor een periode van 7 jaar. De toekomstige eerste klas rijtuigen zijn hierbij zo verbouwd dat van de oorspronkelijke 12 coupés er nog maar 6 overbleven. Er waren echter nu wel 9 zitplaatsen per coupé in plaats van 6 per coupé. In 2008 heeft het Lange Termijn Onderhoud (LTO) plaats gevonden, samen met een aantal constructiewijzigingen. Deze wijzigingen vonden plaats in de Hoofdwerkplaats Tilburg.


Bijzondere uitvoeringen

De rijtuigen zijn niet voorzien geweest van reclame uitingen of van stickers etc. van bijzondere inzetten.


Wijzigingen

  • In zijn de toiletrollen en -houders vervangen. In plaats van rollen zullen losse vellen gebruikt gaan worden. Op deze manier moet voorkomen worden dat de afvoerbuis verstopt raakt. Tegelijkertijd wordt de vorm van de buis aangepast. Op deze manier moet vervuiling van de onderkant van de rijtuigen tegengegaan worden.
  • De rijtuigen zijn in voorzien van vierkantsloten aan de binnenzijde van de deuren. De deuren kunnen nu ook van binnen geopend en gesloten worden. Een pen wordt aan de bovenzijde van de deur aangebracht. Deze zorgt er voor dat wanneer de trein harder rijdt dan 5 kilometer per uur rijdt, de deur vergrendeld is.


Vernummeringen

De rijtuigen zijn nooit van nummer veranderd.


Schadegevallen

  • Op juni 2004 wordt het rijtuig B 22-37 977 getroffen door brand. Het rijtuig is op dat moment . Het rijtuig wordt op 22 juni 2004 binnen genomen voor het herstel van de brandschade. Als gevolg van een inkrimping van het aantal diensten vanaf september 2004 wordt het rijtuig niet hersteld. Op 22 december 2004 wordt het rijtuig tijdelijk terzijde gesteld. In het voorjaar van 2005 wordt het herstel van het rijtuig ter hand genomen en op 12 augustus 2005 wordt het rijtuig hersteld afgeleverd.
  • Op 20 februari 2005 raken twee rijtuigen van stam 5422 (A 12-37 022 en B 22-37 909) beschadigd na een rangeerbotsing op het opstelterrein Binckhorst in Den Haag. De rijtuigen kwamen in botsing met V-IRM 8715. In afwachting van herstel is de gehele stam naar Maastricht overgebracht. Op 28 februari 2005 zijn de beschadigde rijtuigen naar Tilburg overgebracht. In april 2005 werden de beschadigde rijtuigen ter zijde gesteld als gevolg van het instromen van de nieuwe V-IRM 4 treinstammen. In de loop van 2006 is de B 22-37 909 hersteld van de botsschade. In de nacht van 12 op 13 april 2006 is het rijtuig samen met B 22-37 977 naar het onderhoudsbedrijf Amsterdam gebracht. Op 13 april 2006 zijn de twee rijtuigen op de Watergraafsmeer geplaatst. Op 19 april 2006 zijn de rijtuigen van de Watergraafsmeer overgebracht naar de Dijksgracht om opgeborgen te worden. Op 3 juni 2006 wordt de B 22-37 909 weer in dienst gesteld.



  • Op 12 maart 2007 raakt het rijtuig BD 82-37 055 betrokken bij een zijdelingse aanrijding te Amsterdam Muiderpoort. Het rijtuig rijdt op dat moment in een stam met ICL rijtuigen. Deze stam was als trein 1560 onderweg van Amersfoort naar Amsterdam Centraal en reed met de locomotieven 1748 voorop en 1847 achterop. De treinstam werd aangereden door extra trein 89125, bestaande uit een DDM-1 stam met de rijtuigen Bvk 6907 + Bv 6828 + ABv 6622 + Bv 6835 + ABv 6633 + Bv 6823 + 1843. Deze trein was onderweg van de Watergraafsmeer naar Amsterdam Centraal. Het eerste rijtuig van de ICL stam wordt in de flank geraakt door het DDM-1 Bvk rijtuig. Het tweede rijtuig uit de ICL stam ontspoord met een draaistel, maar dat komt op een wissel weer in het spoor. Het verloor hierbij wel zijn veerpakket aan een zijde. Het derde rijtuig uit de ICL stam zorgde ervoor dat het DDM-1 Bvk rijtuig kantelde. Dit zorgde ervoor dat de DDM-1 Bv in botsing kwam met ICK BD 82-37 055. Dit rijtuig raakte hierdoor fors beschadigd. Alle overige rijtuigen en locomotief 1748 lopen schade op aan zijwanden, treeplanken en draaistellen. Bij dit ongeval raakte slechts de machinist van de DDM-1 stam gewond. Het rijtuig BD 82-37 055 werd op 23 mei 2007 naar Duitsland overgebracht met drie andere beschadigde rijtuigen. In de werkplaats van Neumünster is het rijtuig hersteld en het kwam op weer terug naar Nederland.
  • Op 25 april 2007 wordt brand gesticht in rijtuig B 22-37 927. Het rijtuig is opgenomen in stam 5418 en rijdt als laatste rijtuig in trein 1976 van Venlo naar Den Haag Centraal. Bij aankomst in Rotterdam Centraal staat het rijtuig in brand, welke gepaard gaat met een heftige rookontwikkeling. Om de brand te blussen werden drie omliggende sporen buiten gebruik genomen en later zelfs het gehele station vanwege de rookontwikkeling. De twee achterste coupés brandde geheel uit. Nadat de brand geblust was, werd het rijtuig losgekoppeld van de trein. Door de 1734 werd het rijtuig naar het revisiebedrijf Haarlem gesleept. Het rijtuig wordt niet hersteld van de brandschade in Haarlem en wordt op 7 juni 2007 naar Maastricht gestuurd. Hier werd het rijtuig gestald en formeel terzijde gesteld. Later dat jaar werd het rijtuig naar Wittenberge overgebracht voor het plukken van onderdelen. Op 9 januari 2008 kwam het rijtuig terug naar Nederland en werd aansluitend naar Maastricht overgebracht. Hier werd het rijtuig verder geplukt om rijtuig B 22-37 977 weer dienstvaardig te maken. Op 21 februari 2008 werd het rijtuig naar de Watergraafsmeer overgebracht. Hier werd het rijtuig nogmaals geplukt. Onder andere werden onderdelen voor de verwarming afgenomen. Deze zouden bij wijze van proef in een ICL rijtuig worden geplaatst. Op 26 september 2008 werd het rijtuig in de Watergraafsmeer gesloopt.


  • In de avond van 16 november 2008 wordt er brand gesticht in rijtuig A 12-37 025. Het rijtuig maakt deel uit van stam 5425. Het rijtuig is reeds afgevoerd en staat in Nuth opgesteld. Een coupé brand volledig uit en het gehele rijtuig loopt roetschade op. De aangrenzende B rijtuigen B 22-37 974 (stam 5425) en B 22-37 976 (stam 5414) raken ook beschadigd door de brand. Op 30 januari 2009 werden de beschadigde rijtuigen van Nuth over gebracht naar Maastricht. Vanuit Maastricht kwamen de rijtuigen naar de Watergraafsmeer. Hier werden zij op 11 en 12 februari 2009 gesloopt.


Afvoer

Nadat rijtuigen in 2004 en 2005 tijdelijk aan de kant zijn gezet, komt in september 2008 het afvoeren van de rijtuigen weer op gang. Als gevolg van het verlopen van de revisietermijnen en de instroom van nieuwe VIRM 4 treinstellen en ICL rijtuigen, worden een aantal rijtuigen terzijde gesteld. De rijtuigen zullen op de Dijksgracht worden geplaatst.

Na de afvoer golf in september 2008 zijn op 28 oktober 2008 12 rijtuigen in Nuth gestald. Dit zijn de A rijtuigen 12-37 014 (stam 5414) en 12-37 025 (stam 5425). De B rijtuigen 22-37 915 (stam 5015), 22-37 921 (stam 5425), 22-37 974 (stam 5425) en 22-37 976 (stam 5436). Ook werden er 6 BD rijtuigen overgebracht en wel de 82-37 053 (stam 5353), 82-37 055 (stam 5355), 82-37 062 (stam 5362), 82-37 063 (stam 5363) en 82-37 068 (stam 5368). In de avond van 16 november 2008 werd er brand gesticht in 1 van de rijtuigen. Twee rijtuigen brandden uit (A 12-37 025 en B 22-37 974) en een derde (B 22-37 976) raakte beschadigd. Hierop werden de rijtuigen uit Nuth opgehaald en naar Maastricht overgebracht. Op 27 januari 2009 vertrokken de 9 onbeschadigde rijtuigen. Drie dagen later volgden de drie beschadigde rijtuigen de zelfde weg. De drie uitgebrande rijtuigen werden gesloopt te Watergraafsmeer in februari 2009.



De rijtuigen, welke voor 20 april 2009 terzijde waren gesteld, zijn in Maastricht, Weert en Nijmegen gestald. In de weken na 20 april werden de rijtuigen uit Maastricht en Weert ook in Nijmegen verzameld. Om te voorkomen dat de rijtuigen vast komen te staan, worden zij regelmatig verrold.

In november 2009 wordt bekend dat de Friese Stoomtrein Maatschappij 4 rijtuigen zal overnemen. Op 8 december 2010 zijn deze rijtuigen naar Roosendaal overgebracht, waar ze bij Shunter een revisie krijgen. Met dit transport gingen ook de A 12-37 006 & 12-37 029 mee naar Roosendaal. Later die dag zijn de twee rijtuigen in goederentrein 45737 naar Duitsland gezien. De rijtuigen gaan naar Roemenië. Hier zal gekeken worden of de rijtuigen weer in dienst gesteld kunnen worden na een revisie.

Op 2 december 2010 zijn de laatste 3 rijtuigen (A 12-37 012, B 22-37 920 en BD 82-37 058), welke nog in Eindhoven stonden, overgebracht naar Nijmegen. Alle resterende 146 rijtuigen zijn daarmee in Nijmegen verzameld.


In juni 2013 worden de 42 verkochte rijtuigen overgebracht van Nijmegen naar Hamm. De overgebleven 98 rijtuigen in Nijmegen worden op 26 juni 2013 gecontroleerd op de aanwezigheid van asbest in het kader van doorverkoop. Op 28 december 2013 zijn 24 van deze rijtuigen naar Roemenië overgebracht.

Op 23 juni 2014 wordt bekend dat 48 rijtuigen die in Nijmegen staan en eigendom van de NS zijn, verkocht zijn aan Roemenië. Drie rijtuigen die in een te slechte staat bevinden, zullen gesloopt gaan worden. Op 29 juli 2014 zijn 24 rijtuigen vanuit Nijmegen naar Emmerich gebracht door de V100 18 van RRF. Op 21 augustus 2014 zijn de laatste 24 rijtuigen naar Roemenië overgebracht. De rijtuigen B 22-37 915, BD 82-37 053 en BD 82-37 068 zijn op 20 november 2014 van Nijmegen overgebracht naar de Dijksgracht. Deze rijtuigen zullen gesloopt gaan worden. Op 25 april 2017 zijn de drie rijtuigen naar de werkplaats Amsterdam Zaanstraat overgebracht samen met BPk 887. Op 15 mei 2017 zijn de drie rijtuigen van de Zaanstraat naar de Houtrakpolder overgebracht.


Tijdelijke terzijde stelling

De eerste 27 rijtuigen worden al in september 2004 afgevoerd. Door de komst van de nieuwe V-IRM stammen is dit mogelijk. De rijtuigen worden in Heerlen of Maastricht ter zijde gesteld. De rijtuigen die op 13 september 2004 ter zijde zijn gesteld in Maastricht, zijn op 21 september 2004 door de 1850 overgebracht naar Amersfoort Bokkeduinen. Het gaat om de rijtuigen A 12-37 032 + B 22-37 908 + B 22-37 915 + B 22-37 929 + B 22-37 942 + B 22-37 944 + B 22-37 959. Rijtuigen B 22-37 919 + B 22-37 924 + B 22-37 928 + B 22-37 937 + B 22-37 939 + B 22-37 945 + B 22-37 954 worden in september 2004 ter zijde gesteld, maar al vrij snel weer in dienst genomen. Op 12 december 2004 worden de rijtuigen B 22-37 919 + B 22-37 928 + B 22-37 937 + B 22-37 939 in Eindhoven weer uit de dienst gehaald en op 22 december 2004 naar Onderhoudsbedrijf Leidschendam opgezonden. Er staan op dat moment 32 rijtuigen aan de kant. In januari en februari 2005 worden weer 12 rijtuigen ter zijde gesteld. Per 12 juni 2005 worden in totaal 27 rijtuigen ter zijde gesteld. Dit zijn twee composities van 11 rijtuigen en vijf reserve rijtuigen. Hiervan staan er twee met schade in Haarlem. Vanaf dat moment staan er 71 rijtuigen ter zijde.


Op 14 februari 2005 worden 16 rijtuigen (A 12-37 011 + A 12-37 016 + A 12-37 021 + A 12-37 023 + A 12-37 024 + A 12-37 031 + A 12-37 034 + B 22-37 910 + B 22-37 940 B 22-37 947 + B 22-37 949 + B 22-37 958 + BD 82-37 051 + BD 82-37 061 + BD 82-37 062 + BD 82-37 064) die in Heerlen zijn gestald, door de 1745 naar de Watergraafsmeer overgebracht. De rijtuigen zijn verplaatst omdat ze slachtoffer zijn van vandalisme in Heerlen. Op 6 april 2005 zijn de rijtuigen op het omheinde terrein van de Dijksgracht geplaatst.


Aan het eind van 2005 zijn alle rijtuigen weer in dienst na een tekort aan materieel.


Op juni 2006 worden vijf rijtuigen ( + + + +) van de Dijksgracht door locomotief 18 van de Dijksgracht via Amsterdam Centraal naar de Watergraafsmeer overgebracht. Hier worden de rijtuigen nagekeken om op 23 juni 2006 achter de 1312 naar Arnhem te worden overgebracht. In de avond van 26 juni 2006 worden de rijtuigen gebruikt als remrijtuigen bij de overbrenging van de TEE-rijtuigen van Emmerich naar Zwolle. Op keren de vijf rijtuigen terug naar .


Nummer Ter zijde gesteld Plaats Stam Indienststelling Nummer Ter zijde gesteld Plaats Stam Indienststelling
A 50 84 12-37 011-8 13 september 2004 Heerlen B 50 84 22-37 947-1 13 september 2004 Heerlen
A 50 84 12-37 021-7 13 september 2004 Heerlen B 50 84 22-37 949-7 13 september 2004 Heerlen
A 50 84 12-37 023-3 13 september 2004 Heerlen B 50 84 22-37 958-8 13 september 2004 Heerlen
A 50 84 12-37 031-6 30 september 2004 Heerlen B 50 84 22-37 959-6 13 september 2004 Maastricht
A 50 84 12-37 032-4 13 september 2004 Maastricht B 50 84 22-37 960-4 12 december 2004 Eindhoven
A 50 84 12-37 034-0 13 september 2004 Heerlen B 50 84 22-37 977-8 22 december 2004 Haarlem
B 50 84 22-37 908-3 13 september 2004 Maastricht B 50 84 22-37 980-2 12 december 2004 Eindhoven
B 50 84 22-37 915-8 13 september 2004 Maastricht B 50 84 22-37 982-8 12 december 2004 Eindhoven
B 50 84 22-37 919-0 12 december 2004 Eindhoven B 50 84 22-37 983-6 12 december 2004 Eindhoven
B 50 84 22-37 928-1 12 december 2004 Eindhoven BD 50 84 82-37 051-9 13 september 2004 Heerlen
B 50 84 22-37 929-9 13 september 2004 Maastricht BD 50 84 82-37 053-5 12 december 2004 Eindhoven
B 50 84 22-37 937-2 12 december 2004 Eindhoven BD 50 84 82-37 061-8 13 september 2004 Heerlen
B 50 84 22-37 939-8 12 december 2004 Eindhoven BD 50 84 82-37 062-6 13 september 2004 Heerlen
B 50 84 22-37 940-6 13 september 2004 Heerlen BD 50 84 82-37 064-2 13 september 2004 Heerlen
B 50 84 22-37 941-4 12 december 2004 Eindhoven BD 50 84 82-37 068-3 12 december 2004 Eindhoven
B 50 84 22-37 942-2 13 september 2004 Maastricht
B 50 84 22-37 944-8 13 september 2004 Maastricht


In 2006 speelt weer een overschot aan materieel. Diverse rijtuigen worden weer aan de kant gezet. Met het ingaan van de dienstregeling 2007 is er een grotere behoefte aan materieel, zodat de terzijde gestelde rijtigen weer in dienst komen.


Sloop

Het eerste rijtuig dat gesloopt is, is de B 22-37 927. Dit rijtuig loopt op 25 april 2007 brandschade op in twee coupés te Rotterdam Centraal. Nadat het rijtuig geplukt is van bruikbare onderdelen wordt het op 26 september 2008 op de Watergraafsmeer gesloopt. De volgende drie rijtuigen worden op 11 en 12 februari 2009 gesloopt op de Watergraafsmeer. De rijtuigen zijn in november 2008 slachtoffer geworden van brandstichting in Nuth. Deze brand wordt in de A 12-37 025 aangestoken en de aangrenzende rijtuigen B 22-37 974 en B 22-37 976 lopen ook schade op. Het vijfde rijtuig wordt in Duitsland gesloopt. Het is het leeggehaalde rijtuig B 22-37 985. Dit rijtuig is ten behoeve van revisie voor de FStM geheel leeggehaald, maar nooit weer ingericht. Kort nadat het rijtuig bij de Leander Eisenbahn in Mönchengladbach is aangekomen, wordt het rijtuig daar in juli of augustus 2013 gesloopt. Op 16 mei 2017 worden de rijtuigen B 22-37 915, BD 82-37 053 en BD 82-37 068 van de Houtrakpolder per dieplader naar sloper HKS overgebracht. Hiermee zijn de laatste drie rijtuigen uit Nederland verdwenen.


Museumrijtuigen

Nadat bijna alle rijtuigen in Nijmegen zijn verzameld, wordt bekend dat er vier rijtuigen zijn verkocht aan de Friese Stoomtrein Maatschappij (FStM) in Sneek.

  • Friese Stoomtrein Maatschappij (FStM)

In november 2009 wordt bekend dat de Friese Stoomtrein Maatschappij 4 rijtuigen zal overnemen. Het gaat om de B 22-37 903, B 22-37 972, B 22-37 985 en BD 82-37 060. Op 8 december 2010 zijn deze rijtuigen naar Roosendaal overgebracht, waar ze bij Shunter een revisie krijgen. Nadat in het najaar van 2011 de Friese Stoomtrein Maatschappij failliet is verklaard, is de status van de rijtuigen onduidelijk. In januari 2012 zijn de rijtuigen te koop gezet. Het eigendom is overgegaan naar Shunter, waar de rijtuigen in revisie waren genomen. In 2013 zijn de rijtuigen verkocht aan de Leander Eisenbahn.

B 50 84 22-37 903-4

Nadat de rijtuigen verzameld zijn in Nijmegen, wordt het rijtuig op 8 december 2010 door de naar Roosendaal gebracht. Hier zal het rijtuig bij de firma Shunter gereviseerd worden. Ook zal het rijtuig verbouwd gaan worden. De plannen voor het rijtuig zijn nog onduidelijk. Er wordt gedacht aan een inzet als restauratierijtuig of als rijdende bar. Het rijtuig moet aan de onderzijde koningsblauw worden en rondom de ramen een crèmekleurige band. De opschriften moeten een CIWL uitstraling hebben.

B 50 84 22-37 972-9

Nadat de rijtuigen verzameld zijn in Nijmegen, wordt het rijtuig op 8 december 2010 door de naar Roosendaal gebracht. Hier zal het rijtuig bij de firma Shunter gereviseerd worden. Ook zal het rijtuig verbouwd gaan worden. De plannen voor het rijtuig zijn nog onduidelijk. Er wordt gedacht aan een inzet als restauratierijtuig of als rijdende bar. Het rijtuig moet aan de onderzijde koningsblauw worden en rondom de ramen een crèmekleurige band. De opschriften moeten een CIWL uitstraling hebben.

B 50 84 22-37 985-1

Nadat de rijtuigen verzameld zijn in Nijmegen, wordt het rijtuig op 8 december 2010 door de naar Roosendaal gebracht. Hier zal het rijtuig bij de firma Shunter gereviseerd worden. Ook zal het rijtuig verbouwd gaan worden om als restauratierijtuig dienst te kunnen doen. Het rijtuig moet aan de onderzijde koningsblauw worden en rondom de ramen een crèmekleurige band. De opschriften moeten een CIWL uitstraling hebben. Op 12 februari 2011 wordt begonnen met het verwijderen van het interieur. De helft van het interieur moet plaats maken voor de restauratie indeling. Dit zal grotendeels in eigen beheer worden verbouwd. Door het faillissement wordt deze verbouwing niet afgemaakt.

BD 50 84 82-37 060-0

Nadat de rijtuigen verzameld zijn in Nijmegen, wordt het rijtuig op 8 december 2010 door de naar Roosendaal gebracht. Hier zal het rijtuig bij de firma Shunter gereviseerd worden. Het rijtuig zal als rolstoelrijtuig dienst gaan doen in de pendeltrein tussen Sneek en Stavoren.


Verkoop aan CFR

Op 8 december 2010 zijn de rijtuigen A 12-37 006 en A 12-37 029 vanuit Nijmegen via Roosendaal naar de Kijfhoek gebracht. Daar worden de rijtuigen in Unit Cargo trein 45737 gerangeerd. In de avond van 8 december 2010 gaan de rijtuigen naar Duitsland. De twee rijtuigen worden op 9 december 2010 door de DB Schenker 189 091 naar gebracht. Hier zijn de rijtuigen door de overgenomen. Op 11 december 2010 zijn de rijtuigen in het Hongaarse Sopron en op zijn de rijtuigen naar Bucuresti Grivita, Roemenië. Hier is de werkplaats Atelierele CFR Grivita gevestigd. Hier worden de rijtuigen bekeken of een overname zinvol is.


Verkoop aan Hector Rail

In maart 2013 wordt bekend dat door NS Financial Services 42 rijtuigen zijn verkocht aan Hector Rail in Zweden. Het gaat hierbij om 33 rijtuigen tweede klas, 8 rijtuigen tweede klas met bagage afdeling en 1 eerste klas rijtuig. Op 16 maart 2013 worden de geselecteerde rijtuigen verzameld in afwachting van verder transport naar Zweden. In Zweden zullen de rijtuigen hun magneetremmen weer terug krijgen. Ook een revisie zal aan de rijtuigen worden uitgevoerd. Hierdoor zullen de rijtuigen weer geschikt worden voor een snelheid van 200 kilometer per uur. Ook zullen er nieuwe statisch omzetters ingebouwd gaan worden. Hector Rail wil de rijtuigen in vaste stammen verhuren aan andere vervoerders. De rijtuigen worden pas opgeknapt als er een huurder zich gemeld heeft om de rijtuigen in te gaan zetten.

Op 8 april 2013 worden de 42 rijtuigen in twee slepen van 21 stuks overgebracht naar elders. De eerste sleep gaat naar Roosendaal en de tweede gaat naar Lage Zwaluwe. De eerste sleep rijtuigen bevatte 16 B, 4 BD en 1 A rijtuig. De tweede bevatte 17 B en 4 BD rijtuigen. In verband met de verhuizing van de seinpost op het emplacement van Roosendaal, wordt op 9 april de 21 rijtuigen uit Roosendaal ook naar Lage Zwaluwe overgebracht. Op 24 april 2013 zijn de rijtuigen weer naar Roosendaal gebracht. Op 4 juni 2013 gingen 21 rijtuigen achter de 303008 van Strukton van Roosendaal naar Emmerich. Hier werden de rijtuigen door de V100 203 007 van Pro Lok overgenomen en naar Hamm gebracht. Op 11 juni 2013 gingen de 21 overgebleven rijtuigen dezelfde weg achter de Strukton 303008 van Roosendaal naar Emmerich. De V100 203 007 van Pro Lok nam de trein over en bracht deze naar Hamm. Op 18 december 2013 zijn twee rijtuigen van Hamm in de richting van Salzburg overgebracht. Dit waren de 22-37 931 en 22-37 902. Zij reden mee in een transport van een metro treinstel naar Boekarest.

Op 25 maart 2014 is rijtuig Bmz 61 81 22-90 001-1 afgeleverd in een lichtgrijze kleur na revisie bij "S.C. Atelierele CFR Grivita S.A" in Roemenië. Het rijtuig is bij deze revisie onder andere voorzien van een vacuümtoilet. Het andere toilet is omgebouwd tot dienstruimte. Medio juni is het rijtuig naar Duitsland overgebracht voor het verkrijgen van diverse toelatingen, welke zijn vervallen na de ombouw voor de NS.

In september 2015 wordt bekend dat Hector Rail geen gebruikers voor de gekochte rijtuigen kan vinden. De rijtuigen worden daarop via de DVB bank te koop aangeboden. Op 22 april 2016 worden zes rijtuigen (B 22-37 917 + B 22-37 930 + B 22-37 933 + B 22-37 964 + BD 82-37 056 + B 22-37 916) door de SVG 1142 654 van Hamm naar Mannheim overgebracht. Op 24 april 2016 zijn de rijtuigen doorgevoerd naar Horb. Door de werkplaats "S.C. Atelierele CFR Grivita S.A" is op 9 september 2016 rijtuig Bmz 61 81 22-90 002-9 afgeleverd. Het is het voormalige rijtuig B 50 84 22-37 905-9. Het rijtuig wordt geleverd aan SRI Rail Invest, die de rijtuigen ter beschikking stelt aan Locomore. In totaal worden 9 rijtuigen door SRI Rail Invest gekocht. Acht van deze rijtuigen worden ingezet door Locomore. Dit bedrijf gaat vanaf 14 december 2016 dagelijks een trein rijden tussen Berlijn en Stuttgart. Een trein bestaat uit 7 rijtuigen, welke getrokken wordt door een locomotief van Hector Rail. Op 12 mei 2017 rijdt Locomore voor het laatst een trein na het faillissement. Na het faillissement van Locomore gaan de rijtuigen over naar FlixTrain. In het voorjaar van 2017 worden door Hector Rail in totaal 19 rijtuigen verkocht aan Transdev Sverige. De rijtuigen zijn door Atelierele CFR gereviseerd. De rijtuigen worden ingezet op de verbinding Malmö - Stockholm (- Åre) in de Snalltåget diensten. Ook de overige rijtuigen van Hector Rail zijn verkocht. NER Reisen heeft zeven rijtuigen gekocht, SVG Schienenverkehrsgeselschaft heeft er 6 gekocht en het laatste rijtuig is verkocht aan Leo Express.

NS nummer Overbrenging NS nummer Overbrenging NS nummer Overbrenging
Verkoop aan Hector Rail
A 50 84 12-37 003-5 B 50 84 22-37 926-5 B 50 84 22-37 975-2
B 50 84 22-37 901-8 B 50 84 22-37 930-7 B 50 84 22-37 978-6
B 50 84 22-37 902-6 B 50 84 22-37 931-5 B 50 84 22-37 979-4
B 50 84 22-37 904-2 B 50 84 22-37 932-3 B 50 84 22-37 987-7
B 50 84 22-37 905-9 B 50 84 22-37 933-1 B 50 84 22-37 991-9
B 50 84 22-37 907-5 B 50 84 22-37 936-4 B 50 84 22-37 996-8
B 50 84 22-37 909-1 B 50 84 22-37 943-0 BD 50 84 82-37 052-7
B 50 84 22-37 911-7 B 50 84 22-37 953-9 BD 50 84 82-37 056-8
B 50 84 22-37 914-1 B 50 84 22-37 955-4 BD 50 84 82-37 057-6
B 50 84 22-37 916-6 B 50 84 22-37 963-8 BD 50 84 82-37 058-4
B 50 84 22-37 917-4 B 50 84 22-37 964-6 BD 50 84 82-37 059-2
B 50 84 22-37 918-2 B 50 84 22-37 965-3 BD 50 84 82-37 065-9
B 50 84 22-37 922-4 B 50 84 22-37 966-1 BD 50 84 82-37 066-7
B 50 84 22-37 925-7 B 50 84 22-37 970-3 BD 50 84 82-37 067-5


Inzet door Locomore

In de zomer van 2016 worden een aantal rijtuigen door SRI Rail Invest gekocht voor inzet door Locomore. Dit bedrijf gaat vanaf 14 december 2016 dagelijks een trein rijden tussen Berlijn en Stuttgart. Een trein bestaat uit 7 rijtuigen, welke getrokken wordt door een locomotief van Hector Rail. Het rijtuig is geschilderd in een oranje kleurstelling met donkerbruine band onder de ramen, waarin de plaatsen zijn vermeld waar de trein stopt. Het dak is lichtgrijs geschilderd en de deuren geel. Het rijtuig is voorzien van compartimenten met zes zitplaatsen. Per compartiment zijn er vier stopcontacten. Het gehele rijtuig is voorzien van draadloos internet. De stoelen in de compartimenten zijn bekleed met rode of bruine stof. Tussen de stoelen is een opklapbare tafel geplaatst. Het rijtuig is toegelaten voor 200 kilometer per uur. Het rijtuig is op Innotrans 2016 gepresenteerd. In totaal komen er drie soorten rijtuigen:

  • BMZ1: airconditioning, open afdeling en coupés "Bmz"
  • BMZ2: Multifunctioneel rijtuig "Bbmvz"
  • BMZ3: Geen airconditioning, coupés "Bmz"

Op 1 mei 2017 wordt bekend dat Locomore uitstel van betaling heeft aangevraagd. Een aantal dagen later gaat het bedrijf failliet. Op 16 augustus 2017 wordt bekend dat het Tsjechische LEO Express het bedrijf overneemt. Het bedrijf gaat samenwerken met FlixBus onder de naam FlixTrain. Het materieel en de bedrijfsnaam blijven hetzelfde. Op 23 augustus 2017 verkrijgt het bedrijf de vergunning om op het Duitse spoor te mogen rijden. Op 24 augustus 2017 rijdt de eerste trein tussen Stuttgart en Berlijn. De treinen rijden vier keer per week een slag. In september 2017 wordt de frequentie verhoogd tot vijf keer per week. De voormalige ICK rijtuigen worden in 2018 voor het laatst ingezet.


Nummer Locomore Nummer NS
Nummering Locomore
Bmz 61 81 22-90 002-9 B 50 84 22-37 905-9
Bmz 61 81 22-90 003-7 B 50 84 22-37 902-6
Bmz 61 81 22-90 004-5 B 50 84 22-37 936-4
Bmz 61 81 22-90 005-2 B 50 84 22-37 926-5
Bmz 61 81 22-90 006-0 B 50 84 22-37 987-7
Bbmvz 51 81 85-90 002-5 B 50 84 22-37 925-7
Bbmvz 51 81 85-90 001-7 B 50 84 22-37 966-1
Bmz 51 81 22-90 003-9 B 50 84 22-37 909-1

Inzet door Snälltåget

In het voorjaar van 2017 wordt bekend dat Transdev Sverige in totaal 19 rijtuigen van Hector Rail koopt. De rijtuigen zullen gereviseerd en omgebouwd worden door Atelierele CFR Gravita in Roemenië. In totaal zullen er 16 rijtuigen met grote coupés en 3 restauratierijtuigen worden afgeleverd. De rijtuigen zullen worden ingezet tussen Malmö en Stockholm onder de naam Snälltåget. De gewone rijtuigen komen in het wit in dienst met onder de ramen de bestemming van Snälltåget. De restauratierijtuigen worden in het rood geschilderd. Op 8 november 2022 worden 8 rijtuigen van SRI invest gehuurd. De rijtuigen zijn nog voorzien van de kleurstelling van Locomore.

Nummer Snälltåget Nummer NS Nummer Snälltåget Nummer NS
Nummering Snälltåget

Verkoop aan Leander Eisenbahn

Begin 2013 wordt bekend dat de Leander Eisenbahn in Mönchengladbach de vier rijtuigen van Shunter heeft gekocht. Deze vier rijtuigen zijn afkomstig uit de boedel van de failliete Friese Stoomtrein Maatschappij. Het gaat hierbij om de B 22-37 903, B 22-37 972, B 22-37 985 en BD 82-37 060. Zij zullen gaan dienen als onderdelenleverancier voor soortgelijke rijtuigen die al in bezit zijn van de Leander Eisenbahn. Op 28 juni 2013 zijn de rijtuigen van Roosendaal via Venlo overgebracht door de 1571 van Locon naar hun nieuwe eigenaar. Kort na de aankomst is het leeggehaalde rijtuig B 22-37 985 gesloopt.


Verkoop aan Ferotrans

In november 2013 wordt bekend dat het Roemeense Ferotrans 47 rijtuigen overneemt. De rijtuigen zullen samen met Oostenrijkse diesellocomotieven Baureihe ingezet gaan worden. Op 28 december 2013 zijn 24 rijtuigen overgebracht door de RRF19 vanuit Nijmegen naar Emmerich. De Metrans 186 182 nam hier de sleep over voor de rit verder naar Roemenië. Het gaat bij deze rit alleen om A en B rijtuigen. De rijtuigen worden overgebracht naar de werkplaats van Electroputere VFU in Pașcani. Op 30 december 2013 zijn 14 rijtuigen de Hongaars/Roemeense grens gepasseerd. De overige 10 rijtuigen zijn als remrijtuigen gebruikt bij het overbrengen van een metrotreinstel van de RATB naar Boekarest op . Op 6 januari 2014 zijn de 23 resterende ICK rijtuigen vanuit Nijmegen door de RRF21 naar Emmerich overgebracht. De Metrans 186 187 reed met de rijtuigen verder richting Roemenië. Om ruimte te maken bij de werkplaats, zijn de rijtuigen in de loop van 2014 naar een rangeerterrein in Holboca overgebracht. Van revisie en inzet zijn nog geen concrete aanwijzingen. In mei 2018 worden de rijtuigen B 22-37 937, B 22-37 941 en B 22-37 994 van Holboca naar de werkplaats van Electroputere VFU in overgebracht. Twintig andere rijtuigen worden in juli 2018 gesloopt bij een sloper in Iași.

In het voorjaar van 2014 koopt het bedrijf in totaal 48 van de nog resterende 51 rijtuigen. Deze rijtuigen zijn in juli en augustus 2014 van Nijmegen overgebracht naar Roemenië. Op 29 juli 2014 is de eerste sleep van 24 rijtuigen overgebracht vanuit Nijmegen naar Emmerich. Diesellocomotief V100 18 van RF sleepte de trein, nadat de locomotief eerder in Nijmegen het rangeerwerk op zich had genomen. In Emmerich werd de trein overgenomen door de voormalige 151 007 van de Deutsche Bahn. Deze locomotief is nu in dienst van Rail Professionals Stütz. In Regensburg wordt het defecte rijtuig 22-37 954 uit de sleep gerangeerd. Op 6 augustus 2014 arriveert de sleep rijtuigen in het Roemeense Pascani, getrokken door Unicom Tranzit UTZ 40-0272. Op 21 augustus 2014 worden de laatste 24 rijtuigen overgebracht naar Roemenië. Vanaf Nijmegen wordt de sleep getrokken door de RF V100 23. In Emmerich wordt de sleep overgenomen door de Captrain 185 517. In wordt de 151 007 in de trein gerangeerd. In Regensburg wordt rijtuig 22-37 954 aangekoppeld. Dit rijtuig was eerder met een defect uit de trein van 29 juli 2014 gehaald en gerepareerd.


NS nummer Overbrenging NS nummer Overbrenging NS nummer Overbrenging
Verkoop aan Ferotrans
A 50 84 12-37 001-9 B 50 84 22-37 906-7 B 50 84 22-37 958-8 29 juli 2014
A 50 84 12-37 002-7 B 50 84 22-37 908-3 21 augustus 2014 B 50 84 22-37 959-6 21 augustus 2014
A 50 84 12-37 004-3 B 50 84 22-37 910-9 21 augustus 2014 B 50 84 22-37 960-4
A 50 84 12-37 005-0 28 december 2013 B 50 84 22-37 912-5 28 december 2013 B 50 84 22-37 961-2 21 augustus 2014
A 50 84 12-37 007-6 B 50 84 22-37 913-3 28 december 2013 B 50 84 22-37 962-0
A 50 84 12-37 008-4 B 50 84 22-37 919-0 29 juli 2014 B 50 84 22-37 967-9
A 50 84 12-37 009-2 28 december 2013 B 50 84 22-37 920-8 28 december 2013 B 50 84 22-37 968-7 21 augustus 2014
A 50 84 12-37 010-0 B 50 84 22-37 921-6 6 januari 2014 B 50 84 22-37 969-5
A 50 84 12-37 011-8 29 juli 2014 B 50 84 22-37 923-2 B 50 84 22-37 971-1 29 juli 2014
A 50 84 12-37 012-6 B 50 84 22-37 924-0 29 juli 2014 B 50 84 22-37 973-7 29 juli 2014
A 50 84 12-37 013-7 B 50 84 22-37 928-1 29 juli 2014 B 50 84 22-37 977-8
A 50 84 12-37 014-2 6 januari 2014 B 50 84 22-37 929-9 21 augustus 2014 B 50 84 22-37 980-2 21 augustus 2014
A 50 84 12-37 015-9 B 50 84 22-37 934-9 B 50 84 22-37 981-0 29 juli 2014
A 50 84 12-37 016-7 21 augustus 2014 B 50 84 22-37 935-6 21 augustus 2014 B 50 84 22-37 982-8 21 augustus 2014
A 50 84 12-37 017-5 B 50 84 22-37 937-2 29 juli 2014 B 50 84 22-37 983-6 29 juli 2014
A 50 84 12-37 018-3 28 december 2013 B 50 84 22-37 938-0 B 50 84 22-37 984-4 29 juli 2014
A 50 84 12-37 019-1 B 50 84 22-37 939-8 29 juli 2014 B 50 84 22-37 986-9 29 juli 2014
A 50 84 12-37 020-9 B 50 84 22-37 940-6 29 juli 2014 B 50 84 22-37 988-5 21 augustus 2014
A 50 84 12-37 021-7 21 augustus 2014 B 50 84 22-37 941-4 21 augustus 2014 B 50 84 22-37 989-3 21 augustus 2014
A 50 84 12-37 022-5 B 50 84 22-37 942-2 29 juli 2014 B 50 84 22-37 990-1
A 50 84 12-37 023-3 21 augustus 2014 B 50 84 22-37 944-8 29 juli 2014 B 50 84 22-37 992-7 29 juli 2014
A 50 84 12-37 024-1 21 augustus 2014 B 50 84 22-37 945-5 29 juli 2014 B 50 84 22-37 993-5 21 augustus 2014
A 50 84 12-37 026-6 B 50 84 22-37 946-3 B 50 84 22-37 994-3 29 juli 2014
A 50 84 12-37 027-4 B 50 84 22-37 947-1 21 augustus 2014 B 50 84 22-37 995-0 29 juli 2014
A 50 84 12-37 028-2 B 50 84 22-37 948-9 21 augustus 2014 BD 50 84 82-37 051-9 29 juli 2014
A 50 84 12-37 030-8 B 50 84 22-37 949-7 21 augustus 2014 BD 50 84 82-37 054-3 6 januari 2014
A 50 84 12-37 031-6 29 juli 2014 B 50 84 22-37 950-5 6 januari 2014 BD 50 84 82-37 055-0 6 januari 2014
A 50 84 12-37 032-4 21 augustus 2014 B 50 84 22-37 951-3 BD 50 84 82-37 061-8 21 augustus 2014
A 50 84 12-37 033-2 6 januari 2014 B 50 84 22-37 952-1 BD 50 84 82-37 062-6 21 augustus 2014
A 50 84 12-37 034-0 21 augustus 2014 B 50 84 22-37 954-7 29 juli 2014 BD 50 84 82-37 063-4 6 januari 2014
A 50 84 12-37 035-7 B 50 84 22-37 956-2 BD 50 84 82-37 064-2 29 juli 2014
A 50 84 12-37 036-5 B 50 84 22-37 957-0 6 januari 2014


Afleverdata rijtuigen ICK

Rijtuigen A 50 84 12-37 001-9 tot en met A 50 84 12-37 036-5

NS nummer DB Nummer Aflevering In dienst In revisie (LTO/CW) Uit revisie (LTO/CW) Ter zijde Sloop (rit)
Afleverdata
50 84 12-37 001-9 51 80 22-90 076-6 29 oktober 2001 6 november 2001 21 juli 2008 4 augustus 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 002-7 51 80 22-90 734-0 13 november 2001 16 juni 2008 24 juni 2008 23 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 003-5 51 80 22-90 493-3 17 december 2001 18 december 2001 1 september 2008 30 januari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 12-37 004-3 51 80 22-90 614-4 17 december 2001 18 december 2001 14 juli 2008 21 juli 2008 30 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 005-0 51 80 22-90 106-1 24 december 2001 10 januari 2002 8 september 2008 15 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 006-8 51 80 22-90 808-2 24 december 2001 10 januari 2002 14 juli 2008 21 juli 2008 28 januari 2009 n.v.t. (CFR)
50 84 12-37 007-6 51 80 22-90 180-6 16 januari 2002 17 januari 2002 29 april 2008 16 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 008-4 51 80 22-90 135-0 16 januari 2002 17 januari 2002 21 juli 2008 4 augustus 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 009-2 51 80 22-90 183-0 23 januari 2002 24 januari 2002 19 augustus 2008 25 augustus 2008 28 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 010-0 51 80 22-90 137-6 23 januari 2002 24 januari 2002 1 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 011-8 51 80 22-90 014-7 29 januari 2002 30 januari 2002 7 juli 2008 14 juli 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 012-6 51 80 22-90 606-0 20 februari 2002 21 februari 2002 19 augustus 2008 25 augustus 2008 11 februari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 013-7 51 80 22-90 607-8 20 februari 2002 21 februari 2002 21 juli 2008 4 augustus 2008 16 februari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 014-2 51 80 22-90 631-8 20 februari 2002 21 februari 2002 29 april 2008 16 juni 2008 25 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 015-9 51 80 22-90 108-7 20 februari 2002 21 februari 2002 4 augustus 2008 19 augustus 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 016-7 51 80 22-90 721-7 20 februari 2002 21 februari 2002 24 juni 2008 30 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 017-5 51 80 22-90 555-9 21 februari 2002 22 februari 2002 4 augustus 2008 19 augustus 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 018-3 51 80 22-90 814-0 21 februari 2002 22 februari 2002 4 augustus 2008 19 augustus 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 019-1 51 80 22-90 103-8 18 maart 2002 19 april 2002 16 juni 2008 24 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 020-9 51 80 22-90 321-6 26 februari 2002 28 februari 2002 1 september 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 021-7 51 80 22-90 209-3 27 februari 2002 28 februari 2002 7 juli 2008 14 juli 2008 2 maart 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 022-5 51 80 22-90 255-6 18 maart 2002 19 april 2002 29 april 2008 16 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 023-3 51 80 22-90 184-8 28 maart 2002 4 april 2002 24 juni 2008 30 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 024-1 51 80 22-90 159-0 6 mei 2002 7 mei 2002 7 juli 2008 14 juli 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 025-8 51 80 22-90 023-8 1 april 2002 4 april 2002 26 augustus 2008 1 september 2008 25 september 2008 11 februari 2009
50 84 12-37 026-6 51 80 22-90 257-2 28 maart 2002 11 april 2002 10 juni 2008 16 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 027-4 51 80 22-90 640-9 14 mei 2002 16 mei 2002 8 september 2008 15 september 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 028-2 51 80 22-90 591-4 16 april 2002 18 april 2002 14 juli 2008 21 juli 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 029-0 51 80 22-90 249-9 16 april 2002 18 april 2002 30 juni 2008 7 juli 2008 28 januari 2009 n.v.t. (CFR)
50 84 12-37 030-8 51 80 22-90 723-3 6 mei 2002 7 mei 2002 15 september 2008 23 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 031-6 51 80 22-90 197-0 6 mei 2002 7 mei 2002 26 augustus 2008 1 september 2008 5 februari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 032-4 51 80 22-90 057-6 14 mei 2002 16 mei 2002 24 juni 2008 30 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 033-2 51 80 22-90 415-6 28 mei 2002 28 mei 2002 26 augustus 2008 1 september 2008 2 maart 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 034-0 51 80 22-90 805-8 28 mei 2002 28 mei 2002 30 juni 2008 7 juli 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 035-7 51 80 22-90 629-2 11 juni 2002 13 juni 2002 16 juni 2008 24 juni 2008 4 februari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 12-37 036-5 51 80 22-90 393-5 25 juni 2002 27 juni 2002 19 augustus 2008 25 augustus 2008 30 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)

Rijtuigen B 50 84 22-37 901-8 tot en met B 50 84 22-37 996-8

NS nummer DB Nummer Aflevering In dienst In revisie (LTO/CW) Uit revisie (LTO/CW) Ter zijde Sloop (rit)
Afleverdata
50 84 22-37 901-8 51 80 22-90 450-3 29 oktober 2001 6 november 2001 1 september 2008 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 902-6 51 80 22-90 466-9 13 november 2001 30 juni 2008 7 juli 2008 20 april 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 903-4 51 80 22-90 240-8 18 november 2001 10 juni 2008 16 juni 2008 n.v.t. (Leander Eisenbahn)
50 84 22-37 904-2 51 80 22-90 625-0 18 november 2001 19 augustus 2008 25 augustus 2008 28 januari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 905-9 51 80 22-90 113-7 17 december 2001 18 december 2001 1 september 2008 30 januari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 906-7 51 80 22-90 600-3 24 december 2001 10 januari 2002 15 september 2008 23 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 907-5 51 80 22-90 114-5 17 december 2001 18 december 2001 30 juni 2008 7 juli 2008 28 januari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 908-3 51 80 22-90 661-5 24 december 2001 10 januari 2002 29 april 2008 16 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 909-1 51 80 22-90 580-7 24 december 2001 10 januari 2002 30 juni 2008 7 juli 2008 20 april 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 910-9 51 80 22-90 652-4 24 december 2001 10 januari 2002 24 juni 2008 30 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 911-7 51 80 22-90 004-8 16 januari 2002 17 januari 2002 1 september 2008 30 januari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 912-5 51 80 22-90 623-5 29 januari 2002 30 januari 2002 21 juli 2008 4 augustus 2008 16 februari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 913-3 51 80 22-90 019-6 16 januari 2002 17 januari 2002 21 juli 2008 4 augustus 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 914-1 51 80 22-90 016-2 16 januari 2002 17 januari 2002 8 september 2008 15 september 2008 20 april 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 915-8 51 80 22-90 186-3 23 januari 2002 24 januari 2002 8 september 2008 september 2008 16 mei 2017
50 84 22-37 916-6 51 80 22-90 673-0 21 februari 2002 28 februari 2002 26 augustus 2008 1 september 2008 5 februari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 917-4 51 80 22-90 503-9 23 januari 2002 24 januari 2002 29 april 2008 16 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 918-2 51 80 22-90 150-9 23 januari 2002 24 januari 2002 16 juni 2008 24 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 919-0 51 80 22-90 018-8 21 februari 2002 28 februari 2002 4 augustus 2008 19 augustus 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 920-8 51 80 22-90 001-4 21 februari 2002 28 februari 2002 8 september 2008 15 september 2008 23 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 921-6 51 80 22-90 604-5 20 februari 2002 21 februari 2002 26 augustus 2008 1 september 2008 25 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 922-4 51 80 22-90 441-2 26 februari 2002 28 februari 2002 26 augustus 2008 1 september 2008 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 923-2 51 80 22-90 643-3 20 februari 2002 21 februari 2002 19 augustus 2008 25 augustus 2008 11 februari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 924-0 51 80 22-90 173-1 11 maart 2002 14 maart 2002 29 april 2008 16 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 925-7 51 80 22-90 175-6 18 maart 2002 19 april 2002 14 juli 2008 21 juli 2008 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 926-5 51 80 22-90 479-2 11 maart 2002 14 maart 2002 16 juni 2008 24 juni 2008 4 februari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 927-3 51 80 22-90 259-8 20 februari 2002 21 februari 2002 n.v.t. n.v.t. 2007 26 september 2008
50 84 22-37 928-1 51 80 22-90 163-2 18 maart 2002 19 april 2002 1 september 2008 23 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 929-9 51 80 22-90 528-6 28 maart 2002 4 april 2002 24 juni 2008 30 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 930-7 51 80 22-90 602-9 28 maart 2002 4 april 2002 19 augustus 2008 25 augustus 2008 28 januari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 931-5 51 80 22-90 558-3 1 april 2002 4 april 2002 7 juli 2008 14 juli 2008 2 maart 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 932-3 51 80 22-90 473-5 16 april 2002 18 april 2002 4 augustus 2008 19 augustus 2008 20 april 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 933-1 51 80 22-90 330-7 6 mei 2002 7 mei 2002 14 juli 2008 21 juli 2008 14 januari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 934-9 51 80 22-90 442-0 21 februari 2002 28 februari 2002 29 april 2009 16 juni 2008 25 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 935-6 51 80 22-90 617-7 14 mei 2002 16 mei 2002 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 936-4 51 80 22-90 168-1 21 februari 2002 22 februari 2002 19 augustus 2008 25 augustus 2008 20 april 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 937-2 51 80 22-90 093-1 28 mei 2002 28 mei 2002 26 augustus 2008 1 september 2008 5 februari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 938-0 51 80 22-90 521-1 25 juni 2002 27 juni 2002 14 juli 2008 21 juli 2008 30 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 939-8 51 80 22-90 056-8 21 februari 2002 22 februari 2002 30 juni 2008 7 juli 2008 30 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 940-6 51 80 22-90 003-0 26 februari 2002 28 februari 2002 4 augustus 2008 19 augustus 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 941-4 51 80 22-90 166-5 16 juli 2002 18 juli 2002 30 juni 2008 7 juli 2008 23 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 942-2 51 80 22-90 083-2 16 juli 2002 18 juli 2002 26 augustus 2008 1 september 2008 2 maart 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 943-0 51 80 22-90 381-0 11 maart 2002 14 maart 2002 21 juli 2008 4 augustus 2008 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 944-8 51 80 22-90 017-0 11 maart 2002 14 maart 2002 24 juni 2008 30 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 945-5 51 80 22-90 164-0 11 maart 2002 14 maart 2002 4 augustus 2008 19 augustus 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 946-3 51 80 22-90 245-7 6 mei 2002 7 mei 2002 29 april 2008 16 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 947-1 51 80 22-90 178-0 11 maart 2002 14 maart 2002 7 juli 2008 14 juli 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 948-2 51 80 22-90 188-9 11 maart 2002 14 maart 2002 4 augustus 2008 19 augustus 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 949-7 51 80 22-90 474-3 6 mei 2002 7 mei 2002 7 juli 2008 14 juli 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 950-5 51 80 22-90 476-8 6 mei 2002 7 mei 2002 29 april 2008 16 juni 2008 25 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 951-3 51 80 22-90 497-4 6 mei 2002 7 mei 2002 19 augustus 2008 25 augustus 2008 11 februari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 952-1 51 80 22-90 038-6 18 maart 2002 19 april 2002 14 juli 2008 21 juli 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 953-9 51 80 22-90 410-7 14 mei 2002 16 mei 2002 21 juli 2008 4 augustus 2008 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 954-7 51 80 22-90 155-8 18 maart 2002 21 maart 2002 7 juli 2008 14 juli 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 955-4 51 80 22-90 007-1 28 maart 2002 11 april 2002 21 juli 2008 4 augustus 2008 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 956-2 51 80 22-90 311-7 14 mei 2002 16 mei 2002 16 juni 2008 24 juni 2008 23 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 957-0 51 80 22-90 534-4 14 mei 2002 16 mei 2002 26 augustus 2008 1 september 2008 2 maart 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 958-8 51 80 22-90 609-4 28 maart 2002 4 april 2002 10 juni 2008 16 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 959-6 51 80 22-90 656-5 1 april 2002 4 april 2002 24 juni 2008 30 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 960-4 51 80 22-90 248-1 28 mei 2002 28 mei 2002 14 juli 2008 21 juli 2008 28 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 961-2 51 80 22-90 636-7 1 april 2002 4 april 2002 24 juni 2008 30 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 962-0 51 80 22-90 318-2 16 april 2002 16 mei 2002 1 september 2008 30 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 963-8 51 80 22-90 803-3 28 mei 2002 28 mei 2002 30 januari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 964-6 51 80 22-90 599-7 16 april 2002 18 april 2002 1 september 2008 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 965-3 51 80 22-90 719-1 16 april 2002 18 april 2002 14 juli 2008 21 juli 2008 30 januari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 966-1 51 80 22-90 754-8 28 mei 2002 28 mei 2002 4 augustus 2008 19 augustus 2008 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 967-9 51 80 22-90 616-9 16 april 2002 18 april 2002 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 968-7 51 80 22-90 313-3 28 mei 2002 28 mei 2002 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 969-5 51 80 22-90 710-0 16 april 2002 18 april 2002 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 970-3 51 80 22-90 196-2 28 mei 2002 28 mei 2002 7 juli 2008 14 juli 2008 2 maart 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 971-1 51 80 22-90 717-5 6 mei 2002 16 mei 2002 30 juni 2008 7 juli 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 972-9 51 80 22-90 612-8 11 juni 2002 13 juni 2002 29 april 2008 16 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Leander Eisenbahn)
50 84 22-37 973-7 51 80 22-90 730-8 6 mei 2002 16 mei 2002 8 september 2008 15 september 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 974-5 51 80 22-90 228-3 11 juni 2002 13 juni 2002 26 augustus 2008 1 september 2008 25 september 2008 12 februari 2009
50 84 22-37 975-2 51 80 22-90 498-2 11 juni 2002 13 juni 2002 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 976-0 51 80 22-90 202-8 25 juni 2002 27 juni 2002 19 augustus 2008 25 augustus 2008 25 september 2008 12 februari 2009
50 84 22-37 977-8 51 80 22-90 510-4 25 juni 2002 27 juni 2002 8 september 2008 15 september 2008 23 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 978-6 51 80 22-90 141-8 25 juni 2002 27 juni 2002 4 augustus 2008 19 augustus 2008 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 979-4 51 80 22-90 501-3 25 juni 2002 27 juni 2002 1 september 2008 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 980-2 51 80 22-90 622-7 25 juni 2002 1 augustus 2002 30 juni 2008 7 juli 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 981-0 51 80 22-90 116-0 16 juli 2002 18 juli 2002 7 juli 2008 14 juli 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 982-8 51 80 22-90 806-6 16 juli 2002 18 juli 2002 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 983-6 51 80 22-90 502-1 16 juli 2002 18 juli 2002 7 juli 2008 14 juli 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 984-4 51 80 22-90 099-8 16 juli 2002 18 juli 2002 24 juni 2008 30 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 985-1 51 80 22-90 514-6 30 juli 2002 15 augustus 2002 16 juni 2008 30 juni 2008 20 april 2009 juli/augustus 2013
50 84 22-37 986-9 51 80 22-90 727-4 30 juli 2002 1 augustus 2002 10 juni 2008 16 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 987-7 51 80 22-90 513-8 30 juli 2002 1 augustus 2002 30 juni 2008 7 juli 2008 28 januari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 988-5 51 80 22-90 162-4 30 juli 2002 1 augustus 2002 14 juli 2008 21 juli 2008 28 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 989-3 51 80 22-90 720-9 30 juli 2002 1 augustus 2002 21 juli 2008 4 augustus 2008 4 februari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 990-1 51 80 22-90 621-9 30 juli 2002 1 augustus 2002 15 september 2008 23 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 991-9 51 80 22-90 247-3 30 juli 2002 1 augustus 2002 16 juni 2008 24 juni 2008 23 januari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 22-37 992-7 51 80 22-90 090-7 13 augustus 2002 15 augustus 2002 16 juni 2008 24 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 993-5 51 80 22-90 195-4 13 augustus 2002 15 augustus 2002 21 juli 2008 4 augustus 2008 16 februari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 994-3 51 80 22-90 748-0 13 augustus 2002 15 augustus 2002 8 september 2008 15 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 995-0 51 80 22-90 685-4 13 augustus 2002 15 augustus 2002 19 augustus 2008 25 augustus 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 22-37 996-8 51 80 22-90 543-5 13 augustus 2002 15 augustus 2002 16 juni 2008 24 juni 2008 4 februari 2009 n.v.t. (Hector Rail)

Rijtuigen BD 50 84 82-37 051-9 tot en met BD 50 84 82-37 068-3

NS nummer DB Nummer Aflevering In dienst In revisie (LTO/CW) Uit revisie (LTO/CW) Ter zijde Sloop (rit)
Afleverdata
50 84 82-37 051-9 51 80 22-90 061-8 28 mei 2002 28 mei 2002 8 september 2008 15 september 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 82-37 052-7 51 80 22-90 384-4 11 juni 2002 13 juni 2002 21 juli 2008 4 augustus 2008 4 februari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 82-37 053-5 51 80 22-90 130-1 11 juni 2002 13 juni 2002 15 september 2008 23 september 2008 september 2008 16 mei 2017
50 84 82-37 054-3 51 80 22-90 122-8 11 juni 2002 13 juni 2002 10 juni 2008 16 juni 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 82-37 055-0 51 80 22-90 398-4 30 juli 2002 1 augustus 2002 15 september 2008 23 september 2008 2 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 82-37 056-8 51 80 22-90 529-4 25 juni 2002 9 juli 2002 26 augustus 2008 1 september 2008 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 82-37 057-4 51 80 22-90 401-6 25 juni 2002 9 juli 2002 19 augustus 2008 25 augustus 2008 20 april 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 82-37 058-4 51 80 22-90 121-0 16 juli 2002 18 juli 2002 14 juli 2008 21 juli 2008 14 januari 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 82-37 059-2 51 80 22-90 482-6 16 juli 2002 18 juli 2002 16 juni 2008 30 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 82-37 060-0 51 80 22-90 324-0 30 juli 2002 1 augustus 2002 4 augustus 2008 19 augustus 2008 n.v.t. (Leander Eisenbahn)
50 84 82-37 061-8 51 80 22-90 365-3 16 juli 2002 18 juli 2002 30 juni 2008 7 juli 2008 30 januari 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 82-37 062-6 51 80 22-90 464-4 13 augustus 2002 5 september 2002 8 september 2008 15 september 2008 2 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 82-37 063-4 51 80 22-90 423-0 13 augustus 2002 5 september 2002 8 september 2008 15 september 2008 2 september 2008 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 82-37 064-2 51 80 22-90 327-3 24 september 2002 26 september 2002 29 april 2008 16 juni 2008 20 april 2009 n.v.t. (Ferotrans)
50 84 82-37 065-9 51 80 22-90 420-6 28 augustus 2002 5 september 2002 7 juli 2008 14 juli 2008 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 82-37 066-7 51 80 22-90 314-1 24 september 2002 26 september 2002 20 april 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 82-37 067-5 51 80 22-90 478-4 24 september 2002 26 september 2002 20 april 2009 n.v.t. (Hector Rail)
50 84 82-37 068-3 51 80 22-90 655-7 24 september 2002 26 september 2002 8 september 2008 15 september 2008 september 2008 16 mei 2017