Hoogkerk-Vierverlaten

Uit Somda RailWiki
Versie door Taigagaai (overleg | bijdragen) op 7 mrt 2023 om 00:04 (Taigagaai heeft pagina Vierverlaten hernoemd naar Hoogkerk-Vierverlaten: Naamswijziging in 1910.)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Hoogkerk-Vierverlaten was een van de stations in de provincie Groningen. De verkorting van het station was Vvl.

Geschiedenis

In 1910 wijzigt de naam naar Hoogkerk-Vierverlaten


Voor de beveiliging beschikte het station over in totaal 2 seinhuizen. Op 16 november 1955 komt de nieuwe beveiliging in dienst. De oude inrijseinen worden vervangen door bordesseinen. Voor deze bordesseinen worden op een afstand van 500 meter vertakkingsseinen (Av) en (Ev) geplaatst. Op 26 september 1983 is de beveiliging vervangen door de VCVL (Vereenvoudigde Centrale Verkeersleiding), welke vanuit Groningen wordt bediend. Hiermee kwam een eind aan de twee seinhuizen.

  • Post T

Post T is gelegen in het stationsgebouw en werd gebouwd in 1 naar een ontwerp van . De post is voorzien van een bedieningstoestel van Siemens & Halske. De seinen ten westen van het station worden vanuit deze post bediend.

  • Post I

Post I is gelegen aan de oostzijde van het emplacement nabij de brug over het Hoendiep en werd gebouwd in 19 naar een ontwerp van . De post is voorzien van een bedieningstoestel van Siemens & Halske. Vanuit de post wordt tevens de draaibrug bediend.


Spooraansluitingen

Spoorlijnen

Het station is gelegen aan Staatslijn B (Harlingen Haven - Nieuweschans) ter hoogte van kilometerpunt 75,348.

Dienstregeling

Bronnen, Referenties en/of Voetnoten

  • Vertakkingsvoorsein Den Horn naar Het Spoorwegmuseum - R. Kohlen - Maandblad: Railmagazine, 44e Jaargang - september 2022 nummer 397 Blz: 27 Uitgave: Uquilair ISSN: 0926-3489