Dienstregeling 2020

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Op 15 december 2019 begint het dienstregelingsjaar 2020 bij de Nederlandse spoorvervoerders. Het dienstregelingsjaar 2020 eindigt op 12 december 2020.

Wijzigingen bij Abellio

Wijzigingen bij Arriva

Arriva wil tussen Leeuwarden en Sneek vier treinen per uur laten rijden in de spits. Tussen Groningen en Winschoten wil Arriva sneller rijden dan 100 kilometer per uur, zodat er een verkorting van de reistijd ontstaat.


Wijzigingen bij Connexxion

Wijzigingen bij NS

Een wijziging bij de NS is het vertrekken op een tiende van de minuut, in plaats van een hele minuut. Met het plannen van treinen iedere 6 seconden is het mogelijk om alle treinen beter in de dienstregeling in te passen.


West-Nederland

De intercity's van de serie 2000 (Den Haag Centraal - Utrecht Centraal zullen elk half uur door gaan rijden naar Amersfoort. In de spits gaan de treinen door naar Deventer. Tegelijkertijd zullen de treinen van de serie 1500 uit Amsterdam Centraal in de spits ingekort gaan worden tot aan Amersfoort en niet meer doorrijden naar Deventer. De overstap op de serie 500 (Groningen - Rotterdam Centraal) en 600 (Leeuwarden - Rotterdam Centraal) op de treinen van en naar Den Haag gaat op het station van verloren. Tussen Haarlem en Zandvoort gaat de serie 14400 rijden, welke bedoeld is als strandsprinter. Met deze serie rijden zes treinen per uur per richting.


Midden-Nederland

Tussen Harderwijk en Amersfoort gaan in de ochtend- en avond spits vier extra Sprinters rijden, die alleen in Nijkerk zullen stoppen.


Oost-NederlandNoord-NederlandZuid-Nederland

Tussen Eindhoven en Dordrecht zullen meer treinen gaan rijden in de serie 1900.


Wijzigingen in materieelinzet

Wijzigingen in treinseries

Nieuwe treinseriesVervallen treinseries

Wijzigingen bij NS International

IC direct


ICEThalysOverig

IC Berlijn


IC Brussel


Eurostar

In 2020 zal het mogelijk zijn om vanuit Amsterdam naar London te rijden zonder de extra overstap in Brussel in verband met douaneformaliteiten. Dit zal mogelijk per 31 maart 2020 zijn. Door de uitbraak van Covid-19 en de daarmee behorende opschorting van de treindienst, is de invoering van de rechtstreekse trein uitgesteld tot .


Wijzigingen internationaal

Wijzigingen bij Keolis (Syntus)

Wijzigingen bij R-Net

Wijzigingen bij de overige vervoerders

Wijzigingen in infrastructuur

Nieuwe stations