Dienstregeling 1976/1977

Uit Somda RailWiki
Versie door Taigagaai (overleg | bijdragen) op 9 okt 2020 om 15:37
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

De dienstregeling 1976/1977 loopt van 30 mei 1976 tot en met 21 mei 1977.

Algemeen

De dienstregeling van dit jaar kenmerkt zich door een aantal wijzigingen rondom Den Haag, waar een tweetal verbindingsbogen tussen de Oude Lijn en het station Den Haag Centraal zijn aangelegd.


Dienstuitvoering

West-Nederland

Door de opening van de verbindingsbogen tussen de Oude Lijn en Den Haag Centraal vindt er een verandering plaats in de stoptreinen die tussen Rotterdam en Leiden rijden. De vier stoptreinen (serie en serie ) die ieder kwartier tussen beide plaatsen rijdt, wordt veranderd in een halfuursdienst. De serie blijft bestaan. De andere twee treinen tussen Rotterdam en Leiden worden geknipt en eindigen en vertrekken vanuit Den Haag Centraal. Tussen Leiden en Den Haag Centraal gaat de serie 5300 rijden. Tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal gaat de nieuwe serie 5100 rijden. In Leiden zal een cross-platform overstap mogelijk zijn tussen de serie 5400 (Amsterdam Centraal - Dordrecht) en 100/2100 (Amsterdam Centraal - Brussel/Vlissingen). Een aantal stoptreinen van de serie 5300 zal in de spits doorrijden naar Amsterdam Centraal. Tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht zal in de daluren een zesde trein gaan rijden.


Midden-NederlandOost-NederlandNoord-NederlandZuid-NederlandInternationaal

De treinen uit Keulen naar Rotterdam Centraal (serie 2500) wordt doorgetrokken naar Den Haag Centraal.


Wijzigingen in materieelinzet

Wijzigingen in treinseries

Nieuwe treinseriesVervallen treinseriesWijzigingen in infrastructuur

Ingaande deze dienstregelingen zullen twee verbindingsbogen ter hoogte van Den Haag Centraal in gebruik worden genomen. Hiermee is het mogelijk om vanuit dit station naar de Oude Lijn in de richting van Leiden en Rotterdam te rijden.


Nieuwe stations

Er zullen in deze dienstregeling geen nieuwe stations worden geopend, wel staan er een aantal vernieuwingen op de rol.