Spoorlijn Bilthoven - Zeist

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Als zijtak van de Centraalspoorweg wordt in 1901 een lokaalspoorlijn naar Zeist geopend. De spoorlijn heeft een totale lengte van 7,0 kilometer.

Geschiedenis

Voor de exploitatie van lokaalspoorlijnen wordt door de NCS (Nederlandsche Centraal Spoorwegmaatschappij) de NBM (Nederlandsche Buurtspoorweg-Maatschappij) opgericht. De spoorlijn tussen De Bilt en Zeist is de eerste lokaalspoorlijn die aangelegd wordt. De exploitatie wordt verzorgd door de NCS.


Aanleg

Beveiliging

De beveiliging is uitgevoerd met armseinen, waarmee blokken worden gevormd. De blokken worden in de blokposten gevolgd via Blokstelsel II.


Opening & ingebruikname

Op 29 augustus 1901 werd de spoorlijn geopend.


Wijzigingen

  • In 1912 wordt de spoorlijn verdubbeld. Dit tweede spoor is aan de westzijde van het bestaande spoor gelegd.


  • In 1968 wordt een viaduct gebouwd over de toekomstige snelweg A28. Tijdens het bestaan van de spoorlijn zijn er geen auto's onder dit viaduct gereden, omdat de opening van het traject tussen de knooppunten Rijnsweerd en Hoevelaken vele jaren vertraging opliep.


Stations

Aan de spoorlijn hebben in totaal 5 stations gelegen. In de loop der jaren zijn er 4 gesloten.

Bilthoven

Het beginpunt van de spoorlijn in De Bilt was het station De Bilt Station. In 1918 wijzigde de naam in Bilthoven. Het station ligt op kilometer punt 0,0.

Schietbanen de Pan

Het station lag op kilometer punt 1,0.

Bosch en Duin

Het station lag op kilometer punt 2,9.

Huis ter Heide

Het station lag op kilometer punt 4,2.

Zeist

Het station lag op kilometer punt 7,0.


Aansluitingen

Bij Huis ter Heide is er een aansluiting naar Kamp Zeist via een geniesmalspoorlijn voor het vervoer van militaire voorraden.


Dienstregeling

Ongevallen

Sluiting & opbraak

Op 5 januari 1941 wordt de spoorlijn gesloten voor het vervoer van reizigers. In september 1942 is het oostelijke spoor opgebroken en daarmee komt een eind aan de beveiliging met blokstelsel II. Hiermee wordt de spoorlijn één blok. Op 28 mei 1972 wordt het goederenvervoer over de spoorlijn gestaakt. In de loop van de jaren is de spoorlijn opgebroken.

In het weekend van 11 en 12 augustus 2018 is het viaduct over de snelweg A28 gesloopt. Het viaduct vormde een obstakel voor automobilisten.