Rotterdam Rechter Maasoever

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Begin 1900 begint de aanleg van het emplacement in opdracht van de gemeente Rotterdam. Op 1908 wordt het emplacement in gebruik genomen. Het emplacement is te verdelen in verschillende delen. Zo was er een oostelijk en westelijk deel, maar ook een deel bij de Merwehaven. Het emplacement Rotterdam Rechter Maasoever (kortweg RMO), was gelegen aan de noordwest kant van Rotterdam. Het emplacement is te bereiken via een aansluitspoor dat op het zuidelijkste spoor van de Oude Lijn is aangesloten. De aansluiting is vlak na de brug over Delfshavense Schie vanuit Rotterdam Centraal gezien. Het emplacement aan de Vierhavenstraat wordt bereikt na het oversteken van het drukke Marconiplein.


Met de teruggang van het vervoer, vervallen aan het begin van de jaren '70 de eerste aansluitingen. In 1998 vervallen de laatste spooraansluitingen. In 2007 rijdt de laatste bloktrein vanaf de rechter Maasoever. In 2009 is het aansluitwissel verwijderd in de oude Lijn.


  • Kühne & Nagel

Aan- en afvoer van schuifwandwagens.

  • Van Uden Stevedoring

Van Uden ontvangt vanaf 19 in tweeassige wagons, type Es, kolen uit Ratheim van de mijn Sophia Jacoba.

Van Uden Stevedoring aan de Merwehaven ontvangt in 2003 weer treinen. Deze treinen zijn beladen met buizen en afkomstig uit . In juni 2003 worden zes treinen met tarwemeel uit Duitsland gelost op het kadespoor.


Emplacementen

Rotterdam RMO Merwehaven

Rotterdam RMO West

Rotterdam RMO Oost

Rotterdam Spaansepolder