Dordrecht Zeehaven

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Vanaf het station van Dordrecht loopt een stamlijn naar de Zeehaven van Dordrecht langs de Laan van de Verenigde Naties naar de diverse havenbekkens.

Geschiedenis

Bediening

In 2009 gaat de aanvoertrein van Railion nog maar drie keer in de week rijden in plaats van elke werkdag. Er wordt op dinsdag, woensdag en vrijdag gereden. In december 2016 wordt de frequentie van de bediening door DB Cargo verlaagd tot twee keer in de week, op dinsdag en vrijdag. In december 2017 vindt door DB Cargo de bediening nog maar een keer in de week plaats, op dinsdag.


  • Standic

In 2013 rijdt DB Schenker de laatste bloktrein met naar . Sindsdien wordt het bedrijf bediend door losse wagens uit het Unit Cargo-netwerk. Andere vervoerders rijden sporadisch met bloktreinen met biodiesel en ethanol naar Standic. In augustus 2016 begint LTE met het vervoer van biodiesel uit Slowakije Tussen januari en april 2017 rijdt HSL Logistik maandelijks een xyleentrein vanuit Polen naar Standic. Door RRF wordt deze trein in april 2017 overgenomen. Vanaf januari 2019 rijdt Rail Force One treinen met biodiesel uit Bulgarije naar Standic. Deze trein rijdt 1 keer in de week. Als afvoer wordt er ethanol naar Tsjechië gereden.

  • Van der Wees

Het bedrijf verstuurd enkele keren per jaar damwanden naar Denemarken. Uit Hennigsdorf ontvangt het betonstaal op onregelmatige basis. Begin december 2018 ontvangt het bedrijf vier wagens met gebruikte damwanden uit Denemarken.

  • VolkerRail

Onderhoudswerkplaats voor materieel van VolkerRail en andere partijen.