Dienstregeling 2008

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Op 9 december 2007 begon het dienstregelingjaar 2008 bij de Nederlandse spoorvervoerders. Het dienstregelingjaar 2008 eindigt op 13 december 2008.

Wijzigingen bij Arriva

Wijzigingen bij Connexxion

Wijzigingen bij NS

West Nederland


Midden Nederland


Oost Nederland


Noord Nederland


Zuid Nederland


Wijzigingen in materieelinzet

Wijzigingen in treinseries

Nieuwe treinseriesVervallen treinseries


Wijzigingen bij NS Hispeed

ICE


Thalys


Overig

IC Berlijn


IC Brussel


Nachttreinen

De nachttreinen tussen Amsterdam en Emmerich gaan door Railion gereden worden met locomotieven van de serie 1600. Railion stelt ook de machinist voor deze treinen. Naast het bestaande paar 418/419 komt er een nieuwe verbinding, de EuroNight 456/457 naar .


Wijzigingen internationaal

Wijzigingen bij Syntus

Wijzigingen bij Veolia

In oktober 2007 arriveren de eerste dieseltreinstellen van het type GTW. Deze worden ingezet met ingang van de nieuwe dienstregeling. Hiermee worden de gehuurde motorrijtuigen en treinstellen van het DH materieel (Wadlopers) weer terug gestuurd naar de NS. In het voorjaar van 2008 worden de treinstellen Plan V teruggegeven na de instroom van de elektrische treinstellen GTW.


Wijzigingen bij de overige vervoerders

Wijzigingen in infrastructuur

Nieuwe stations

Door de NS wordt één station in gebruik genomen: Purmerend Weidevenne en zal worden bediend door de serie 3300. Arriva opent het station Groningen Europapark. Dit station zal tijdelijk van aard zijn in afwachting van het definitieve station. Het wordt bediend door de serie . Door Veolia worden de stations Heerlen de Kissel en Eygelshoven Markt geopend. Heerlen de Kissel wordt bediend door de serie 32000 en Eygelshoven Markt door de serie .