Arnhem Velperpoort

Uit Somda RailWiki
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Arnhem Velperpoort is een van de stations van gelijknamige plaats in Gelderland. De verkorting van het station is Ahp.

Geschiedenis

Eerste station

In het noordoosten van de stad Arnhem wordt ter hoogte van de Steenstraat een station gebouwd. De keuze voor deze plaats is gelegen aan de vele winkelstraten in de omgeving. Dit station bestaat uit twee glazen wachtkamers met houten skelet en houten dak aan weerszijden van de spoordijk. De gebouwen rusten deels op de spoordijk en deels op houten palen, omdat de spoordijk niet breed genoeg is voor de gebouwen. Langs het spoor zijn twee houten perrons. De perrons zijn te bereiken via trappen aan de Steenstraat. Op het straatniveau was het loket om kaarten te kunnen kopen. Het station is geopend op 1 oktober 1892. Op 3 juni 1918 wordt het station gesloten en vervolgens gesloopt.


Tweede station

Vanwege de elektrificatie van de spoorlijn tussen Arnhem en Zutphen wordt besloten om het station van Velperpoort te heropenen als Arnhem Velperpoort. Het is ontworpen door K. van der Gaast. Het is een rechthoekig gebouw dat haaks op de spoorlijn staat. Aan de straatzijde is het gebouw geplaatst op twee betonnen palen. Door middel van een trap is het looppad rondom het gebouw te bereiken. Het gebouw bestaat uit een houten skelet met grote ramen. Het dak is van beton en de luifel steekt ruim uit, om zo ook looppad rondom dit gebouw beschutting te kunnen bieden. In dit gebouw komen de loketten. Dit gebouw is gelegen bij spoor 2. Om spoor 1 te kunnen bereiken is er een overpad. Op 5 januari 1953 wordt dit station geopend, tegelijkertijd met de ingebruikname van de elektrificatie van de spoorlijn. In 1988 wordt het gebouw vervangen door een nieuw gebouw. Het gebouw wordt niet gesloopt en wordt aan andere bedrijven verhuurd.


Derde station

Als gevolg van het drukker wordend autoverkeer rondom het Velperplein en de omliggende singels en straten van het centrum, wordt besloten om het bestaande viaduct te verbreden en herinrichting van het gebied rondom het station. De kosten voor deze plannen zijn dermate hoog, dat het niet wordt uitgevoerd. Om een oplossing te vinden, wordt besloten om in het verlengde van de Roosendaalsestraat een fietstunnel aan te leggen in de spoordijk. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor het autoverkeer in de Steenstraat. Om ook gevaarlijke situaties bij het overpad te voorkomen, wordt besloten om bij deze onderdoorgang een nieuw stationsgebouw te bouwen. Dit gebouw is ontworpen door Rob Steenhuis. De gebouwen kwamen los te staan van de spoordijk. In het gebouw aan de zijde van spoor 2 vindt op straatniveau weer de kaartverkoop plaats. Op de eerste verdieping zijn driehoekige wachtkamers, die met een loopbrug naar de perrons gaan. Op de perrons komen overkappingen. Het gebouw is op 1988 in gebruik genomen. Op 24 december 2004 sluit de Wizzl, zodat reizigers afhankelijk zijn van de kaartautomaat. In 2019 zal het station voorzien gaan worden van liften.


Spoorlijnen

Het station is gelegen aan de Staatslijn A.


Dienstregeling

Stoppende treinen

In de huidige dienstregeling (2019) stoppen de volgende treinseries te Arnhem Velperpoort:

Treinserienummer Beginpunt Eindpunt Materieel
7600 Zutphen Wijchen SGMm/FLIRT
30700 Arnhem Doetinchem D-GTW (Breng)
30900 Arnhem Winterswijk GTW (Arriva)


Passerende treinen

In de huidige dienstregeling (2019) rijden de volgende treinseries voorbij Arnhem Velperpoort:

Treinserienummer Beginpunt Eindpunt Materieel
100 Basel SBB Amsterdam Centraal ICE-3m
120 Frankfurt am Main Amsterdam Centraal ICE-3m
220 Frankfurt am Main Amsterdam Centraal ICE-3m
3600 Zwolle Roosendaal ICMm